KURS GOTOWANIA: STEKI PO WŁOSKI odbędzie się 9 kwietnia w godzinach 19:00 – 23:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Lubicie steki i cenicie sobie wysokiej jakości mięso?
Jesteście ciekawi na czym polega sezonowanie mięsa?
Chcielibyście się dowiedzieć jaki kawałek mięsa najlepiej nadaje się na steki oraz czym jest „tajemnicza” marmurkowatość mięsa?
Jeżeli tak jak my, jesteście zdecydowanymi mięsożercami to zapraszamy Was na wyjątkowy kurs gotowania!
Razem z Cristiną Catese, naszą włoską szefową kuchni, przygotujecie steki inspirowane smakami Italii!
Dowiecie się również jak wybrać dobrej jakości mięso oraz odpowiednio je przygotować.
Zabierzcie swoich przyjaciół i spotkajmy się razem na wspólnym gotowaniu!
Jeżeli nie mięliście jeszcze okazji gotować razem z nami, sprawdźcie jak bawiliśmy się na innych kursach gotowania!
Tutaj kupicie online najlepsze Steki!
Menu:
- Stek bavette marynowany w oliwie i czosnku podany z rukolą i sosem majonezowo-musztardowym
- Stek z rostbefu z zielonym pieprzem i puree z ziemniaków
- Stek z antrykotu po myśliwsku podany z prawdziwkami i pomidorkami
- Stek wołowy T-bone podany z tatarem z pomidorów
- Stek Tomahawk wieprzowy podany z sałatą z selera, czarnych oliwek i pietruszki
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Włoskie steki przyrządzicie pod okiem Cristiny, najwyższej jakości produkty dostarczą Smaki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.