Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 27 lipca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Stek, jako potrawa z kawałka mięsa wymaga odpowiednich umiejętności w przygotowaniu, aby w pełni zadowolić kubki smakowe. Zaczynając od wyboru dobrego produktu, poprzez przechowanie, następnie marynowanie i wreszcie właściwe przyrządzenie. Jeśli jesteście zwolennikami dobrych steków, lubicie przygotowywać potrawy z mięsem i chcecie poznać jeszcze więcej możliwości w jakich można go użyć, przyjdźcie na warsztat z Marco. Tym razem, nasz szef kuchni podzieli się z Wami własnymi pomysłami na steki i zakończy wieczór przepysznym deserem. Nie zwlekajcie z zapisami, namawiajcie znajomych, miejsc jest niewiele!
Udany letni wieczór ze stekami zagwarantuje Marco Ghia, mięso dostarczy Taste Store, sosy dostarczy Develey, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Stek tatar wołowy z ligawy z jajkiem przepiórki, natką pietruszki, cebulką oraz malinami muśnięty sosem vinegrette
- Stek Bavette z groszkiem cukrowym, sosem Ponzu, cytryną, czosnkiem, miodem i mieszanką sałat
- Antrykot wołowy przyrządzany metodą sous-vide z bukietem ziół serwowany ziemniakami i TABASCO® Chipotle Pepper
- Hanger Stek z pomidorami nadziewanymi warzywami, blanszowanym czosnkiem, chrupiącym chlebem, zielonym sosem Tabasco Green Pepper i aromatycznymi ziołami
- Tradycyjna, włoska crostata z malinami, świeżą miętą i bezą