• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

STEKI WEDŁUG MARCO GHIA

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 27 lipca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 27 lipca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Stek, jako potrawa z kawałka mięsa wymaga odpowiednich umiejętności w przygotowaniu, aby w pełni zadowolić kubki smakowe. Zaczynając od wyboru dobrego produktu, poprzez przechowanie, następnie marynowanie i wreszcie właściwe przyrządzenie. Jeśli jesteście zwolennikami dobrych steków, lubicie przygotowywać potrawy z mięsem i chcecie poznać jeszcze więcej możliwości w jakich można go użyć, przyjdźcie na warsztat z Marco. Tym razem, nasz szef kuchni podzieli się z Wami własnymi pomysłami na steki i zakończy wieczór przepysznym deserem. Nie zwlekajcie z zapisami, namawiajcie znajomych, miejsc jest niewiele!

Udany letni wieczór ze stekami zagwarantuje Marco Ghia, mięso dostarczy Taste Store, sosy dostarczy Develey, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij34
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Stek tatar wołowy z ligawy z jajkiem przepiórki, natką pietruszki, cebulką oraz malinami muśnięty sosem vinegrette
  • Stek Bavette z groszkiem cukrowym, sosem Ponzu, cytryną, czosnkiem, miodem i mieszanką sałat
  • Antrykot wołowy przyrządzany metodą sous-vide z bukietem ziół serwowany ziemniakami i TABASCO® Chipotle Pepper
  • Hanger Stek z pomidorami nadziewanymi warzywami, blanszowanym czosnkiem, chrupiącym chlebem, zielonym sosem Tabasco Green Pepper i aromatycznymi ziołami
  • Tradycyjna, włoska crostata z malinami, świeżą miętą i bezą
Udostępnij34
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra