Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 12 lutego 2021 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
O stekach wiemy już wiele! Ich smak zależy od dobrej jakości mięsa, ilości marmurku, a przygotowane według przepisów wybitnych szefów kuchni zyskują dodatkowego charakteru. Z myślą o dobrym jedzeniu oraz zbliżających się świętach przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe warsztaty, na których przygotujecie steki inspirowane przepisami najlepszych kucharzy z gwiazdkowych restauracji! Szukacie pomysłu na bożonarodzeniowy obiad dla rodziny bądź na sylwestrową wystrzałową kolację? Zabierzcie swoich najbliższych i przygotujcie razem coś wyjątkowego!
Menu:
- T-bone podany z masłem ziołowym, groszkiem i podsmażoną cebulką
- Antrykot podany z sałatką z trzykolorowych buraków, serem feta i miodowym sosem balsamicznym
- Stek bavette podany z ziemniakami faszerowanymi serem, grzybami i szczypiorkiem
- Roastbeef bez kości podany z podsmażonym kalafiorem w winie z kurkumą i kuminem
- Tomahawk wieprzowy podany z sałatką z fasoli, ziemniaków, mięty i czosnku
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Steki z gwiazdką przygotujecie pod okiem Cristiny, najwyższej jakości produkty dostarczą Smaki Premium, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.