Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 5 sierpnia 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Cenicie sobie wysokiej jakości mięso? Lubicie steki? Jeżeli jesteście zdecydowanymi mięsożercami mamy dla Was coś specjalnego! Warsztaty stekowe! Cristina Catese nauczy Was, jak odpowiednio obrobić mięso i przyrządzić je w prosty i smaczny sposób. Przygotujecie potrawy na bazie antrykota, rostbefu czy bawety o różnym stopniu wysmażenia. Zapraszamy Was na mięsną biesiadę!
Menu:
- Tomahawk wieprzowy z rozmarynem, czosnkiem i ziemniakami
- Stek z zielonym pieprzem i sałatą
- Antrykot z grillowanymi warzywami i sosem balsamicznym i ziołami
- Baweta z patelni z duszonymi warzywami
- Tagliata z bawety wołowej z ziołowym masłem i bruschettiną
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Pyszne steki przyrządzicie pod okiem Cristiny, najwyższej jakości produkty dostarczy Steki Premium, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.