• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

STRĄCZKI PO WŁOSKU

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 19 stycznia 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 19 stycznia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Nasiona roślin strączkowych to bogate źródło witamin, składników mineralnych i białka – to dlatego przez wieki uznawane były za pokarm ludzi biednych zastępujący mięso, na które nie było ich stać. Potrawy z fasoli, groszku, czy ciecierzycy nadal są bardzo popularne i lubiane we Włoszech. W Nowy Rok na każdym stole znajduje się nawet specjalna, tradycyjna potrawa z soczewicą w roli głównej, która jest wtedy zwiastunem dobrobytu i pieniędzy – ze względu na kształt jej nasion. Chociaż potrawy ze strączkami uchodzą za ciężkostrawne, można je tak przygotować i przyprawić, aby to złagodzić! Są uniwersalne w wykorzystaniu, o czym opowie Wam Marco. Ugotujecie fasolę po toskańsku, prawdziwą minestrone i makaron z fasolą, a do tego orzeźwicie się pyszną sałatką z fenkułem, czyli koprem włoskim. Jesteśmy ciekawi Waszych wrażeń.

Smakowite dania gwarantuje nasz szef kuchni Marco Ghia, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.

Udostępnij28
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Crostini z zielonym groszkiem i ziołami
  • Fasola po toskańsku
  • Farinata z cieciorki i mąki kukurydzianej podawana z krewetkami
  • Włoska minestrone z kurkumą i mieszanką nasion strączkowych
  • Klasyczny makaron z fasolką borlotti
  • Sałatka z fenkułem, czyli koprem włoskim, kapustą i orzechami arachidowymi
Udostępnij28
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra