KURS GOTOWANIA: STYLOWE WYPIEKI odbędzie się 4 grudnia 2021 w godzinach 11:00 – 15:00 we Włoskiej Akademii Kulinarnej w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Świąteczne stoły i szczególne okazje zasługują na wyjątkowe przysmaki. Na wypieki tak eleganckie, że robią wrażenie na wszystkich gościach. Na naszych warsztatach przygotujemy wspólnie piękne i niezwykle smaczne ciasta i ciasteczka. Zrobimy bardzo modny tort typu naked cake – prosty i rustykalny, ale zachwycający.
Zajmiemy się też klasycznymi deserami przygotowanymi w mini formie. Wasi bliscy poczują się wyjątkowo, gdy przed każdym postawicie przyrządzony specjalnie dla nich mały przysmak.
Uśmiech na ich twarzach wywoła również możliwość samodzielnego wyboru dodatków, co nie jest możliwe w przypadku pełnowymiarowych ciast. Dzięki naszemu wspólnemu gotowaniu poszerzycie swój arsenał przepisów na szczególne okazje.
Menu:
- Cytrynowy tort typu naked cake z kremem jeżynowym
- Mini pavlove z kremem i owocami tropikalnymi
- Kremowe zabajone z owocami i migdałami
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.