Marco Ghia, szef kuchni kuchni w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 1 grudnia 2018 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Chcecie miło zrelaksować się w czasie przedświątecznej gorączki? Wieczór spędzony na warsztatach w naszej Akademii zdecydowanie Wam to umożliwi! Przekąski do serwowania koktajli, drinki przygotowywane pod czujnym okiem Marco, a także pozostałe kulinarne niespodzianki czekają na Was podczas tego wyjątkowego spotkania.
Włoska polenta, pistacje, migdały i łosoś to składniki do specjalności o nazwie croquttes. Co to jest panzerotti i jak je zrobić, dowiecie się na miejscu, a na samą myśl o sałatce z mulami i ziemniakami zapewne nie tylko Wy robicie się już głodni… O tym, jakie koktajle Marco zaproponował do poszczególnych dań dowiecie się z naszego menu.
W czasie warsztatu trunki zapewni Martini, a innowacyjne oraz intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Pamiętajcie o zabraniu pojemników na żywność. Jeżeli coś zostanie ze wspólnej biesiady, będziecie mogli wziąć jedzenie do domu i poczęstować swoich bliskich pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!
Ze względu na serwowany alkohol, warsztat dedykowany jest dla osób pełnoletnich.
Menu:
- KOKTAJLE PRZYGOTOWYWANE PODCZAS WARSZTATÓW:
- Bellini z Martini
- Negroni by Martini
- Martini Rosato Spritz
- Martini Tonic Rosso
- Martini Extra Dry ze Schwepps Bitter Lemon
- PRZEKĄSKI SERWOWANE DO KOKTAJLI:
- Łososiowe croquettes
- Sałatka z muli i ziemniaków
- Bruschetta z pomidorowym konfit, tuńczykiem i świeżą bazylią
- Roladki z szynki parmeńskiej wypełnione ziołową pastą z Ricotty
- Pieczone Panzerotti z makrelą w salsie BBQ
- Tatar z łososia w roladkach cukiniowych