Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 7 grudnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć poznacie przepisy na włoskie dania na Boże Narodzenie i dowiecie się, jakie są świąteczne tradycje we Włoszech.
Włoskie potrawy świąteczne – nauka gotowania
Wyjątkowy czas powinien oznaczać wyjątkowe menu. Odwiedziny bliskich, wolne od pracy dni i wszystko, co miło kojarzy się ze Świętami nadchodzi wielkimi krokami. To dlatego postanowiliśmy spotkać Was w naszej Akademii. Na świątecznych warsztatach będzie dużo pracy, której rezultaty na pewno Was zachwycą, ale także będziecie mogli wykorzystać wszelkie inspiracje podczas Świąt lub nawet spotkań przedświątecznych.
Dania na Boże Narodzenie – przepisy z Rzymu i nie tylko
Tym razem Cristina opowie Wam także o zwyczajach z jej rodowitego miasta – Rzymu. Podzieli się z Wami przepisem na sałatkę dedykowaną jej tacie, ale i zdradzi również tajniki przygotowania rozmaitych dań na Boże Narodzenie z innych regionów. Przyjdźcie po świąteczne menu według Cristiny, a na pewno z niego skorzystacie.
Świąteczne menu po włosku przygotujecie pod okiem Cristiny Catese, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Sałata z ośmiornicą, marchewkami, selerem naciowym, czarnymi oliwkami i kaparami
- Scialatielli, czyli neapolitański makaron robiony ręcznie z małżami, pomidorem oraz natką pietruszki
- Chrupiące rybki i owoce morza serwowane z warzywami na sposób rzymski z romanesco, ziemniakami i jabłkiem
- Orzeźwiająca sałata z fenkułem, marchewkami i sosem citronette na bazie oliwy z oliwek extra vergine
- Ricciarelli, czyli małe ciasteczka toskańskie z migdałami