• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

ŚWIĄTECZNE MENU WEDŁUG CRISTINY

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 7 grudnia 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 7 grudnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć poznacie przepisy na włoskie dania na Boże Narodzenie i dowiecie się, jakie są świąteczne tradycje we Włoszech.

Włoskie potrawy świąteczne – nauka gotowania

Wyjątkowy czas powinien oznaczać wyjątkowe menu. Odwiedziny bliskich, wolne od pracy dni i wszystko, co miło kojarzy się ze Świętami nadchodzi wielkimi krokami. To dlatego postanowiliśmy spotkać Was w naszej Akademii. Na świątecznych warsztatach będzie dużo pracy, której rezultaty na pewno Was zachwycą, ale także będziecie mogli wykorzystać wszelkie inspiracje podczas Świąt lub nawet spotkań przedświątecznych.

Dania na Boże Narodzenie – przepisy z Rzymu i nie tylko

Tym razem Cristina opowie Wam także o zwyczajach z jej rodowitego miasta – Rzymu. Podzieli się z Wami przepisem na sałatkę dedykowaną jej tacie, ale i zdradzi również tajniki przygotowania rozmaitych dań na Boże Narodzenie z innych regionów. Przyjdźcie po świąteczne menu według Cristiny, a na pewno z niego skorzystacie.

Świąteczne menu po włosku przygotujecie pod okiem Cristiny Catese, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Sałata z ośmiornicą, marchewkami, selerem naciowym, czarnymi oliwkami i kaparami
  • Scialatielli, czyli neapolitański makaron robiony ręcznie z małżami, pomidorem oraz natką pietruszki
  • Chrupiące rybki i owoce morza serwowane z warzywami na sposób rzymski z romanesco, ziemniakami i jabłkiem
  • Orzeźwiająca sałata z fenkułem, marchewkami i sosem citronette na bazie oliwy z oliwek extra vergine
  • Ricciarelli, czyli małe ciasteczka toskańskie z migdałami
Udostępnij4
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra