Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 14 grudnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). Podczas warsztatów poznacie włoskie przepisy na potrawy bożonarodzeniowe i dowiecie się, jak obchodzi się Święta w Italii.
Potrawy bożonarodzeniowe – włoskie inspiracje
Każdy szef kuchni posiada niezliczoną ilość pomysłów, jakie może wykorzystać na różne okazje. Tymi pomysłami może się też dzielić. Na świątecznym kursie gotowania z Marco nie tylko będzie wesoło i pracowicie, ale bardzo inspiracyjnie, bo właśnie wtedy otrzymacie pakiet przepisów na potrawy bożonarodzeniowe od naszego włoskiego szefa kuchni.
Przepisy na Święta rodem z Włoch
Poza rozkoszą dla kubków smakowych przekonacie się, jak wygląda przygotowanie do Świąt w Italii, poznacie tradycyjne receptury, których potem z powodzeniem możecie użyć w waszych domach. Świąteczne menu według Marco oferuje między innymi pyszny deser o nazwie Zuppa Inglese, który można też podać właśnie na Święta!
Świąteczne menu przygotujecie z pomocą Marco Ghia, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Mus z gotowanej prosciutto w galaretce z Prosecco podawany z sałatką Capricciosa
- Łosoś na ciepło marynowany w koperku i burakach podawany z crostini oraz musem chrzanowym
- Ravioli nadziewane ogonem wołowym, serwowane z kremem z sera Grana Padano ChNP i słodkiego czosnku
- Dorsz w kandyzowanej cytrynie podawany z ziemniakami i miętą
- Zuppa Inglese, czyli tradycyjny włoski pudding z kremami: czekoladowym oraz waniliowym