• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

ŚWIĄTECZNE MENU WEDŁUG MARCO

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 14 grudnia 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 14 grudnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). Podczas warsztatów poznacie włoskie przepisy na potrawy bożonarodzeniowe i dowiecie się, jak obchodzi się Święta w Italii.

Potrawy bożonarodzeniowe – włoskie inspiracje

Każdy szef kuchni posiada niezliczoną ilość pomysłów, jakie może wykorzystać na różne okazje. Tymi pomysłami może się też dzielić. Na świątecznym kursie gotowania z Marco nie tylko będzie wesoło i pracowicie, ale bardzo inspiracyjnie, bo właśnie wtedy otrzymacie pakiet przepisów na potrawy bożonarodzeniowe od naszego włoskiego szefa kuchni.

Przepisy na Święta rodem z Włoch

Poza rozkoszą dla kubków smakowych przekonacie się, jak wygląda przygotowanie do Świąt w Italii, poznacie tradycyjne receptury, których potem z powodzeniem możecie użyć w waszych domach. Świąteczne menu według Marco oferuje między innymi pyszny deser o nazwie Zuppa Inglese, który można też podać właśnie na Święta!

Świąteczne menu przygotujecie z pomocą Marco Ghia, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij10
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mus z gotowanej prosciutto w galaretce z Prosecco podawany z sałatką Capricciosa
  • Łosoś na ciepło marynowany w koperku i burakach podawany z crostini oraz musem chrzanowym
  • Ravioli nadziewane ogonem wołowym, serwowane z kremem z sera Grana Padano ChNP i słodkiego czosnku
  • Dorsz w kandyzowanej cytrynie podawany z ziemniakami i miętą
  • Zuppa Inglese, czyli tradycyjny włoski pudding z kremami: czekoladowym oraz waniliowym
Udostępnij10
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra