• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Świąteczne serniki z blogiem „Domowe Wypieki”

DATA: 18 listopada 2017 GODZ.: 11 - 15

Justyna Pszczółka i Dorota Habdas, uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!” oraz autorki bloga: Domowe Wypieki u Justyny i Doroty, zapraszają na kurs gotowania, który odbędzie się 18 listopada 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).

Prowadzące zgodnie twierdzą, że sernik to ich ulubione ciasto a obok tego wypieku nie da się przejść obojętnie. Zakorzeniony bardzo mocno w polskiej tradycji rozkochał w sobie wielu smakoszy, a jego różnych wersji powstała już niezliczona ilość. Sernik to deser, który bez wątpienia musi znaleźć się na świątecznym stole. Justyna i Dorota pokażą Wam jak przygotować proste serniki, ale w nowoczesnym wydaniu.
W atmosferze kuchennego gwaru, unoszących się zapachów świątecznych przypraw, dowiecie się wielu ciekawostek i kuchennych trików, które pozwolą Wam na przygotowanie pysznych serników dla swoich najbliższych.
Nurtują Was pytania dotyczące idealnej temperatury pieczenia sernika? A może dlaczego sernik pęka i opada? Jakiego twarogu najlepiej użyć? Justyna i Dorota odpowiedzą na Wasze wszystkie pytania. Będzie naprawdę słodko!

Justyna Pszczółka i Dorota Habdas pokażą Wam jak zrobić sernik idealny, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%!

Udostępnij228
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij4

Menu:

  • Makowy sernik na spodzie brownie z orzechami, konfiturą żurawinową i bezą włoską.
  • Piernikowy sernik gotowany z powidłami śliwkowymi, polewą czekoladową, pierniczkami.
  • Mini serniczki bez pieczenia z chrupiącymi kardamonowo - cynamonowymi ciasteczkami z warstwą sosu czekoladowego, kremu twarogowego z dynią i skórką pomarańczową.
  • Sernik z karmelizowanymi bananami na spodzie z brownie z daktylami i sosem solonym sosem karmelowym.
Udostępnij228
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij4

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra