Justyna Pszczółka i Dorota Habdas, uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!” oraz autorki bloga: Domowe Wypieki u Justyny i Doroty, zapraszają na kurs gotowania, który odbędzie się 18 listopada 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul Mińska 25).
Prowadzące zgodnie twierdzą, że sernik to ich ulubione ciasto a obok tego wypieku nie da się przejść obojętnie. Zakorzeniony bardzo mocno w polskiej tradycji rozkochał w sobie wielu smakoszy, a jego różnych wersji powstała już niezliczona ilość. Sernik to deser, który bez wątpienia musi znaleźć się na świątecznym stole. Justyna i Dorota pokażą Wam jak przygotować proste serniki, ale w nowoczesnym wydaniu.
W atmosferze kuchennego gwaru, unoszących się zapachów świątecznych przypraw, dowiecie się wielu ciekawostek i kuchennych trików, które pozwolą Wam na przygotowanie pysznych serników dla swoich najbliższych.
Nurtują Was pytania dotyczące idealnej temperatury pieczenia sernika? A może dlaczego sernik pęka i opada? Jakiego twarogu najlepiej użyć? Justyna i Dorota odpowiedzą na Wasze wszystkie pytania. Będzie naprawdę słodko!
Justyna Pszczółka i Dorota Habdas pokażą Wam jak zrobić sernik idealny, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%!
Menu:
- Makowy sernik na spodzie brownie z orzechami, konfiturą żurawinową i bezą włoską.
- Piernikowy sernik gotowany z powidłami śliwkowymi, polewą czekoladową, pierniczkami.
- Mini serniczki bez pieczenia z chrupiącymi kardamonowo - cynamonowymi ciasteczkami z warstwą sosu czekoladowego, kremu twarogowego z dynią i skórką pomarańczową.
- Sernik z karmelizowanymi bananami na spodzie z brownie z daktylami i sosem solonym sosem karmelowym.