Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 7 grudnia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Zastanawialiście się kiedyś jak pachnie włoski dom podczas Świąt Bożego Narodzenia? Teraz macie okazję nie tylko posmakować południowych słodkości, ale także zrobić je własnoręcznie.
Razem z Cristiną przygotujecie tradycyjne świąteczne wypieki, które goszczą na każdym włoskim stole. Po kuchni rozniesie się zapach migdałów, z których przyrządzicie ricciarelli, a także toskańskie cantucci z orzechami. Nie obejdzie się bez przepisu babci Cristiny na morettini, czyli czekoladowe ciasteczka z nadzieniem w środku i oczywiście tronchetto di Natale, czyli tradycyjnej świątecznej rolady z czekoladą.
Będzie słodko, pysznie i świątecznie! Zapraszamy Was do naszej kuchni, gdzie będzie unosił się aromat cytryny, skórki pomarańczowej i lukru. Przenieście się na chwilkę do włoskiego domu pełnego gwaru i włoskiej energii.
O pyszne świąteczne wypieki zadba Cristina Catese, najlepszej jakości makaron Barilla, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Toskańskie cantucci z orzechami
- Ricciarelli, czyli migdałowe ciasteczka z cytryną
- Morettini, czyli czekoladowe ciasteczka z przepisu babci Cristiny z nadzieniem w środku
- Pan di arancia, czyli ciasto z kandyzowaną pomarańczą z lukrem
- Tronchetto di Natale, czyli świąteczna włoska rolada z czekoladą