Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz Magazyn Kuchnia mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 27 kwietnia 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
No to jest. Sezon na chrupiące, świeżutkie i przepyszne szparagi. Czy wiedzieliście, że warzywo to wspomaga odporność, nawadnia organizm i przeciwdziała powstawaniu groźnych chorób? Tak, jest skarbnicą wielu witamin, składników mineralnych, a także substancji, które to właśnie walczą z intruzami. Szparagi to jeden składnik naszego warsztatu. drugim jest tzw. symbol życia, czyli jajko. My jednak, z uwagi na to, że uwielbiamy oryginalność i wyjątkowość, wybraliśmy nie tylko standardowe jajo kurze, ale kacze, przepiórcze czy też to od perliczki. Mamy nadzieję, że jesteście ciekawi, bo my już nie możemy się doczekać. Nigdy nie próbowaliśmy jaj owsianych, a Wy?
Cristina Catese zapewni Wam inspirujące i pyszne dania, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Tarta z zielonymi, chrupiącymi szparagami pieczona z jajkami przepiórczymi i szynką
- Domowe, ręcznie robione tagliatelle z jaja kaczego podawane z kremem serowym na bazie Parmigiano Reggiano DOP
- Panini z pastą jajeczną z jaj owsianych, szparagami i aromatycznymi, świeżymi ziołami
- Słona tarta brise wypełniona jajkami kurzymi, śmietanką i zielonymi szparagami
- Białe szparagi panierowane w ziołowej bułce tartej, czosnku i różowym pieprzu
- Krem szparagowy z serem ricotta i sadzonym jajkiem perliczki