Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 12 stycznia 2019, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Mimo tego, że coraz więcej ludzi próbuje być wege, różnorodność zastosowania mięsiwa w kulinariach nadal ciekawi – zarówno gospodynie domowe, kucharzy, jak i tych, którzy bardzo je lubią. W polskich domach najbardziej popularne są kotlety schabowe, grillowana pierś kurczaka i pieczona karkówka. Czy to nie brzmi monotonnie? Na zimowym kursie gotowania prowadzonym przez Marco, gdzie zaserwujemy Wam różnego rodzaju części kulinarne mięsa, będziecie mogli nauczyć się przyrządzania nie tylko prawdziwie wybornych dań, ale i nieoczywistych połączeń sosów, np. z jęzorami cielęcymi czy ogonem wołowym.
Wszyscy zainteresowani, koneserzy i towarzysze chcący rozszerzyć swoje mięsne menu o nowe dania – to kurs dla Was!
Wiedzę, umiejętności i dobry humor przekaże Wam Marco Ghia, jakościowe mięso zapewni Taste Store, a w gotowaniu pomoże nowoczesne zaplecze kuchenne od marki Whirlpool z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection. Do potraw zaserwujemy piwo marki Inne Beczki.
Menu:
- CZĘŚCI MIĘSA:
- Mostek cielęcy
- Pieczeń wołowa
- Pieczeń z zadu
- Wołowe żeberka
- Golonka wołowa
- Włoska kiełbasa wieprzowa
- Ogon wołowy
- Jęzory cielęce
- SOSY DO KOMPOZYCJI: czosnkowy, zielony, chrzanowy, pearà, musztardowy, kaparowy