Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 16 lutego, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sztuka mięsa dla koneserów to prawdziwy szał kulinarny dla amatorów mięsa. Na kursie Marco przygotuje razem z Wami soczyste i rozpływające się w ustach mięsa różnego rodzaju. Przekaże Wam wiedzę, jak je odpowiednio przyrządzić, jakich przypraw użyć, aby wydobyć ich smak. Pod okiem szefa kuchni nauczycie się kroić, doprawiać i piec mięso. Przygotujecie także smaczne dodatki w postaci 4 różnych sosów oraz gotowanych warzyw z cytryna i oliwą z oliwek.
Na stole pojawią się, między innymi, żeberka wołowe, goleń wołowa, kura, cielęcina, ogony wołowe, a to wszystko w towarzystwie rozmarynu, cebuli, selera, czosnku, pietruszki, pieprzu i marchewek.
Dobrą zabawę gwarantuje Marco Ghia, o najwyższej jakości składniki zadba Befsztyk.pl, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Mięso: mostek cielęcy, pieczeń wołowa, pieczeń z zadu, wieprzowe żeberka, wołowe żeberka, golonka wołowa, cotechino - włoska kiełbasa wieprzowa, duszona kura, kusak, ogon wołowy, jęzory cielęce.
- Sosy: zielony, czerwony, chrzanowy, z czarnym pieprzem
- Dodatki: Gotowane ziemniaki, marchew, gotowany szpinak z cytryną i oliwą z oliwek extra vergine