Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 5 kwietnia 2019, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wraz z Cristiną, rozważania i porady będzie Wam przekazywać Milena Nosek – dietetyk.
Kwiecień za pasem, a za nim się obejrzymy, będzie lato i wakacje. Macie zapewne różne pomysły do ich świętowania, czy to w górach, czy nad wodą… Jedno jest pewne. Gdziekolwiek by to nie było, szczupła i zdrowa sylwetka mile widziana. Po czasie przedwiośnia, kiedy budzimy organizm do życia, powinniśmy zmieniać także przyzwyczajenia żywieniowe. Inne potrzeby mamy zimą, inne wiosną. Dlatego zachęcamy Was do zgłębienia wiedzy i zdobycia umiejętności, jak sprytnie wejść w tryb SLIM & BEAUTY dzięki gotowaniu lekkiego, smacznego i kolorowego jedzenia. Przygotujcie się na zakup bikini! Do zobaczenia.
Wspaniałą atmosferę i przepyszne, zdrowe potrawy zagwarantuje Cristina Catese, produkty zapewni Monini oraz Bakalland, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Chrupiące warzywa z włoskim dipem klasycznym na bazie oliwy z oliwek extra vergine Monini i różnokolorowym hummusem: różowym, zielonym i żółtym
- Sałatka z mieszanki zbóż Rice & more Monini z prażonymi orzechami pekan Bakalland, suszonymi pomidorami, rukolą, czarnymi oliwkami i kaparami
- Strozzapreti , czyli typowy ręcznie robiony makaron serwowany z kremem z cukini, chrupiącą cebulką, szczypiorkiem, serem Pecorino Romano DOP i pesto z orzechów makadamia Bakalland
- Dorsz na parze ze skórką cytrynową i kruszonymi migdałami brazylijskimi bio Bakalland
- Sałata z rzodkiewkami, brukwią, białą rzodkwią, kolorowymi marchewkami, ziołami i vinegrette z rodzynkami Bakalland
- Carpaccio melonowe z figowym balsamico i mini batoniki czekoladowe 78% kakao, orzechami pekan i makadamia Bakalland