Marco Ghia, szef kuchni w Akademii Kulinarnej Whirlpool, zaprasza Was na darmowy warsztat kulinarny. Bezpłatne warsztaty kulinarne online odbędą się 24 listopada 2020 od 16:00 do 16:45.
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem mamy dla Was tagliatelle Barilla z prosciutto, śmietaną i groszkiem.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.
Jeżeli macie ochotę z gotować z nami, kliknijcie w link do wydarzenia na Facebooku. Listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania znajdziecie poniżej.
Składniki:
- 200 g makaronu tagliatelle Barilla
- 150 g śmietany 36%
- 2 plasterki Prosciutto Cotto
- 150 g obranego groszku
- ½ cebuli
- 30 g masła
- 50 g startego sera Parmigiano Reggiano ChNP
- oliwa z oliwek extra vergine
- czarny pieprz, sól
Co potrzebujemy do gotowania:
- 1 ostry nóż
- 1 deska do krojenia
- 4 miseczki
- 1 patelnia 26 cm
- 1 drewniana łyżka
- 1 garnek o pojemności 5 l
- 1 durszlak
- 1 tarka