Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 grudnia 2018 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Warsztat poświęcony pieczeniu tart to doskonała okazja dla wszystkich, którzy lubią smak ciasta kruchego oraz półfrancuskiego, ale w dwóch jego odsłonach – słodkiej i słonej. Znane i lubiane tarty są dobrą alternatywą zarówno dla dań obiadowych, jak również deserów.
Cristina nauczy Was, jak przygotować ciasta w wersji słonej – w postaci przepysznych kiszów – ze szpinakiem, serami oraz migdałami czy buraczaną tartę z dynią i dodatkami, a także w wersji słodkiej. Na samą myśl o kakaowej tarcie z białą czekoladą już nam cieknie ślinka!
Jeśli pieczenie tart dotychczas było dla Was dużym wyzwaniem, możecie być pewni, że podczas warsztatów z Cristiną, zdobędziecie wiedzę i umiejętności oraz przekonacie się, że tarty to wypieki, które warto robić częściej… a radość z ich przygotowania jest tylko jednym z powodów!
W świat tart wprowadzi Was Cristina Catese, mąki najlepszej jakości zapewnią Polskie Młyny, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto kruche i brise'
- Kisz ze szpinakiem, serem Ricotta i Gorgonzola oraz migdałami
- Buraczana tarta z kremowym serkiem, dynią, pieczarkami, fenkułem i kiełkami brukselki
- Kisz z kremem brokułowym, marchewkami 'baby' i Parmezanem
- Kakaowa tarta krucha z białą czekoladą