• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

TARTY SŁONE I SŁODKIE

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 8 grudnia 2018 GODZ.: 11:00 - 15:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 8 grudnia 2018 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Warsztat poświęcony pieczeniu tart to doskonała okazja dla wszystkich, którzy lubią smak ciasta kruchego oraz półfrancuskiego, ale w dwóch jego odsłonach – słodkiej i słonej. Znane i lubiane tarty są dobrą alternatywą zarówno dla dań obiadowych, jak również deserów.

Cristina nauczy Was, jak przygotować ciasta w wersji słonej – w postaci przepysznych kiszów – ze szpinakiem, serami oraz migdałami czy buraczaną tartę z dynią i dodatkami, a także w wersji słodkiej. Na samą myśl o kakaowej tarcie z białą czekoladą już nam cieknie ślinka!

Jeśli pieczenie tart dotychczas było dla Was dużym wyzwaniem, możecie być pewni, że podczas warsztatów z Cristiną, zdobędziecie wiedzę i umiejętności oraz przekonacie się, że tarty to wypieki, które warto robić częściej… a radość z ich przygotowania jest tylko jednym z powodów!

W świat tart wprowadzi Was Cristina Catese, mąki najlepszej jakości zapewnią Polskie Młyny, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowe ciasto kruche i brise'
  • Kisz ze szpinakiem, serem Ricotta i Gorgonzola oraz migdałami
  • Buraczana tarta z kremowym serkiem, dynią, pieczarkami, fenkułem i kiełkami brukselki
  • Kisz z kremem brokułowym, marchewkami 'baby' i Parmezanem
  • Kakaowa tarta krucha z białą czekoladą
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra