• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

TIRAMISU Z CZEKOLADĄ

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 18 grudnia 2020 GODZ.: 15:00 - 15:45

Marco Ghia, szef kuchni w Akademii Kulinarnej Whirlpool, zaprasza Was na darmowy warsztat kulinarny. Bezpłatne warsztaty kulinarne online odbędą się 18 grudnia 2020 od 15:00 do 15:45.

Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.

Razem z Marco przygotujecie klasykę włoskich deserów, czyli Tiramisu z czekoladą.

Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.

Jeżeli macie ochotę gotować z nami, kliknijcie w link do wydarzenia na Facebooku. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania znajdziecie poniżej.

Składniki:

  • 500 g Mascarpone
  •  4 żółtka
  • 250 g śmietany 36%
  • 300 g biszkoptów Savoiardi
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 l zimnej gorzkiej kawy
  • 8 łyżek cukru
  • kakao
  • cukier puder

Co potrzebujemy do gotowania:

  • 1 trzepaczka
  • 2 szpatułki
  • 2 miski o pojemności 3l
  • 3 miseczki o pojemności ½ l
  • 2 łyżki
  • 1 sitko
  • 1 płaski talerz
  • 2 łyżki
  • 2 widelce
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra