Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 27 czerwca 2020 od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Nie musimy wyjaśniać, co to takiego tiramisu i dlaczego nie wyobrażamy sobie tego warsztatu bez koneserów włoskich deserów. Już na samą myśl cieknie nam ślinka, bo bardzo go lubimy. Przepisów na tiramisu jest wiele. Zapewne macie już swój wypróbowany, ale jeśli chcecie poszerzyć wiedzę i zakres umiejętności to ten kurs musi być przez Was zaliczony. Pięć rodzajów typowego, włoskiego deseru, pięć rozmaitych doznań, wszystkie smakowite i do powtarzania… Gdyby jeszcze nie były tak kaloryczne… ale to już trudno. Chodźcie do nas, przyjemności nigdy zbyt wiele! W szczególności słodkiej.
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę San Pellegrino i napoje Schweppes.
Różne warianty tiramisu pokaże Wam Marco, potrzebne produkty dostarczy North Coast, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Słone tiramisu z pomidorami, bazylią, skórką z cytryny i serem mascarpone
- Tiramisu z domowym biszkoptem, imbirem, musem z ananasa i serem mascarpone
- Tiramisu z kremem cytrynowym, prażonymi orzechami i serem mascarpone
- Tiramisu z sosem wiśniowym, lawendą i serem mascarpone
- Klasyczne kawowe tiramisu z serem mascarpone