Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma
przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 9 marca 2019, od
11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Czy zgodzicie się, że pieczenie ciast, tart i tortów to niezwykła przyjemność, nawet dla laików kulinarnych? Przyzna to niejedna gospodyni domowa i jej pomocnicy! Jeśli jednak chcecie umieć więcej, dowiedzieć się co jest kluczem do udanych wypieków to koniecznie zapiszcie się na warsztat do Cristiny. Poznacie zasady przygotowania podstawowych ciast: kruchego, słodkiego i wytrawnego oraz swoistego brise’. Nietuzinkowe łączenia składników, kompozycje ciast, tart i, co najważniejsze, wspólne pałaszowanie wszystkich pyszności to tylko parę atrakcji, które na Was czekają. Nie zwlekajcie z zapisami!
Wspaniałą atmosferę i pyszne wypieki zagwarantuje Cristina Catese, sery – Galbani, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Ciasta podstawowe – kruche, wytrawne oraz brise'
- Włoski tort z żółtym ryżem oraz czterema serami
- Tarta brise' z cukinią i pomidorkami cherry
- Tarta z papryką, kiełbaską i aromatycznym serem Provola
- Cheese cake na sposób włoski z łososiem
- Tarteletki cytrynowe