Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 15 czerwca 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Zaczynamy sezon grillowy! I to z przytupem – na kursie z Marco będziecie grillować pikantne i aromatyczne dania z kurczakiem w roli głównej. Dowiecie się, jak obchodzić się z tego rodzaju mięsem, jak połączyć go z różnymi dodatkami i jak najlepiej przygotować marynaty i glazury. Grillowane mięso nie może obyć się oczywiście bez dobrych sosów, dlatego Marco nauczy Was jak zrobić idealny sos barbeque – ostry i łagodniejszy, jabłkowy. Połączycie mięso z różnymi przyprawami, które nadadzą niepowtarzalnego smaku i aromatu! Pogrillujcie z nami!
Marco Ghia nauczy Was, jak przygotować aromatycznego kurczaka z grilla, o najwyższej jakości mięso zadba Befsztyk.pl. W przygotowaniu potraw będzie Was wspierał sprzęt do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalne miksery, blendery i malaksery KitchenAid.
Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.
Menu:
- Udka z kurczaka na ostro ze śliwką, miodem, imbirem i cynamonem
- Kurczak po sycylijsku
- Glazurowany kurczak sosem barbeque
- Nadziewany mozzarellą i szpinakiem kurczak w sosie barbeque
- Pikantne skrzydełka buffalo
- Sosy: jabłkowy barbeque, ostry barbeque