Michał Toczyłowski, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 19 maja 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Kolejne warsztaty kulinarne z serii “Uniwersytet Kulinarny” poświęcone są jajkom i drobiowi. Na początku Michał przekaże Wam garść informacji dotyczących tej grupy produktów. Dowiecie się jak porcjować kurczaka, poznacie sposoby przyrządzania jego poszczególnych partii. Michał opowie na co zwracać uwagę przy zakupie mięsa. Z przygotowanych porcji mięsa usmażycie soczyste stir fry i Korean Fried Chicken z dodatkiem orientalnych przypraw. W drugiej części spotkania prowadzący opowie Wam czym różnią się oznaczenia jaj, jakie jaja należy wybierać, na co zwracać uwagę przy kupnie, jak ugotować idealne jajko na miękko lub jajko poche i wiele innych. Przygotujecie wspólnie pyszne dania, które zwieńczą Waszą kulinarną pracę.
Przygotujcie się na kolejną dawkę kulinarnej wiedzy!
Kulinarne pyszności i mnóstwo praktycznej wiedzy gwarantuje Wam Michał Toczyłowski, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Jajko 6 minutowe na puree z zielonego groszku
- Jajko po benedyktyńsku
- Stir Fry z Kurczaka z jajkiem sadzonym
- KFC – Korean Fried Chicken
- Pierś z kurczaka kukurydzianego na puree ziemniaczano musztardowym