Cristina Catese, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 17 listopada 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
W czym tkwił sekret kuchni naszych babć? One zawsze wiedziały jak obchodzić się z… mąką. Doskonale wyczuwały różnicę w rodzajach ciast i zwinnie lepiły pierogi, robiły kopytka i piekły chleby. Podczas warsztatów Crsitina nauczy wszystkich uczestników jak obchodzić się z… glutenem. Dzięki temu poznacie tajniki ciast na makarony, pierogi, pizzę i chleb. Z taką wiedzą już nigdy nie powiecie, że Wasza kuchnia świeci pustkami. Zobaczycie, że dobra mąka, drożdże czy odrobina zakwasu wystarczy by wyczarować fantastyczne dania pełne smaków.
Cristina Catese przekaże Wam mnóstwo nowej i użytecznej wiedzy, wypieki przyrządzicie z mąk Polskie Młyny, a pomoże w tym nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Brioche, czyli francuska odmiana chałki bogata w masło i jaja podana z jogurtem i konfiturą owocową
- Chleby - Chleb drożdżowy i Chleb na zakwasie pszennym z masłami smakowymi i selekcją wędlin
- Raviolo con uovo, czyli włoskie pierożki z ricottą, żółtkiem, palonym masłem i Parmigiano Reggiano
- Pasta Carbonara, czyli ręcznie robiony makaron z tradycyjnym włoskim sosem na bazie żółtek i guanciale