Uniwersytet Kulinarny to autorski cykl kursów gotowania od podstaw. Jest on skierowany do osób które dopiero rozpoczynają swoją przygodę kulinarną i chcą nabyć podstawowej wiedzy o technikach kulinarnych oraz bazowych produktach. Kurs kierujemy również do osób, które chcą podszkolić się w gotowaniu i nabyć profesjonalną wiedzę w określonym zakresie. Jeśli coś sprawia Wam trudność, macie problem np. z filetowaniem ryby, chcecie dowiedzieć się jaki jest sekret przygotowania idealnego ciasta na pierogi czy makaron lub po prostu chcecie mieć frajdę z gotowania, zapraszamy na nasz wyjątkowy cykl. Będzie dużo pracy, ale i dużo radości i uśmiechu. Jesteście gotowi? My tak!
Michał Toczyłowski, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 17 marca 2018, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
W czym tkwił sekret kuchni naszych babć? One zawsze wiedziały jak obchodzić się z… mąką. Doskonale wyczuwały różnicę w rodzajach ciast i zwinnie lepiły pierogi, robiły kopytka i piekły chleby. Podczas kolejnego spotkania w ramach Uniwersytetu Kulinarnej Michał nauczy wszystkich uczestników jak obchodzić się z… glutenem. Dzięki temu poznacie tajniki ciast na makarony, pierogi, pizzę i chleb. Z taką wiedzą już nigdy nie powiecie, że Wasza kuchnia świeci pustkami. Zobaczycie, że dobra mąka, drożdże czy odrobina zakwasu wystarczy by wyczarować fantastyczne dania pełne smaków.
Michał Toczyłowski przekaże Wam mnóstwo nowej i użytecznej wiedzy, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool. Oczywiście nie zabraknie na warsztatach jedynego w swoim rodzaju zakwasu od Piekarni Piwońscy!
Menu:
- Makaron - Pasta Amatriciana
- Pierogi - Ravioli z grzybami Crème fraîche i parmigiano reggiano
- Chleby - Chleb drożdżowy, chleb na zakwasie
- Chałka - grillowana chałka z twarogiem i duszonymi w rozmarynie owocami