• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

UNIWERSYTET KULINARNY: PODSTAWY KROJENIA I WARZYWA

DATA: 22 września 2018 GODZ.: 19 - 23

Michał Toczyłowski, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 22 września 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

 

Rozpoczynamy drugą edycję Uniwersytetu  Kulinarnego!
To autorski cykl kursów gotowania od podstaw. Skierowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę kulinarną i chcą nabyć podstawowej wiedzy o technikach kulinarnych oraz bazowych produktach. To również doskonały cykl dla osób, które chcą podszkolić się w gotowaniu i nabyć profesjonalną wiedzę w określonym zakresie. Jeśli coś sprawia Wam trudność, macie problem np. z filetowaniem ryby, chcecie dowiedzieć się jaki jest sekret przygotowania idealnego ciasta na pierogi czy makaron lub, po prostu, chcecie mieć frajdę z gotowania, zapraszamy na nasze wyjątkowe wyjątkowe warsztaty. Będzie dużo pracy, ale i dużo radości i uśmiechu. Jesteście gotowi? My tak!

Podczas kursu Michał odpowie na pytanie, dlaczego każdy z nas powinien mieć nóż szefa kuchni schowany w kuchennej szafce. Dowiecie się również jakie są rodzaje noży i do czego one konkretnie służą (jesteśmy pewni, że Michałowi uda się Was zadziwić). Poza tym, podczas kurs,u nauczycie się podstawowych technik, które musi opanować każdy szanujący się kucharz: jak poprawnie trzymać nóż, jak uchronić się przed zacięciami, jak dbać o noże, by wolniej się tępiły. Poznacie również techniki krojenia: julienne, brunoise, chiffonade, concase, mirepoix i batonnet. Nauczycie się bowiem kroić w idealne kostki, paski i piórka, a tym samym żadna potrawa nie będzie dla Was zagadką.
Kulinarne pyszności i mnóstwo praktycznej wiedzy gwarantuje Wam Michał Toczyłowski, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

 

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba San pellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Chcecie wspólnie z nami zadbać o środowisko? Zabierzcie na warsztaty swoje domowe pojemniki na żywność i poczęstujcie bliskich Waszymi pysznościami przygotowanymi w naszej Akademii!

Udostępnij51
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Julienne i Mirepoix – Smażone Spring Rolls ze świeżymi warzywami, ziołami i dressingami z zupą phỞ bò
  • Brunoise – Tatar z łososia z brunoise z jabłek i zielonego ogórka ze świeżymi ziołami
  • Batonnet – Frytki francuskie z batatów z chimichurri
  • Concase i Chiffonade – Bruschetta z kolorowymi pomidorami i chiffonade z różnych rodzajów Bazyli
  • Filetowanie cytrusów – Sałatka z cytrusów z miodowym dressingiem i granatem
Udostępnij51
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra