Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 12 stycznia 2019 od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
W tych okazjonalnych warsztatach uczestniczyć będzie także Milena Nosek – dietetyk kliniczny, która podczas gotowania opowie Wam jakie składniki i dlaczego pomagają w opóźnianiu starzenia się organizmu, a także w dbałości o skórę, włosy i paznokcie.
Praktyka przeciwstarzeniowa – anti-aging – jest jednym z najbardziej poszukiwanych i cenionych tematów przez kobiety, choć ostatnio w dużej mierze także przez panów. Wygląd skóry, włosów, paznokci, a przede wszystkim zdrowe ciało, witalność i energia to bezcenne wartości. Czy da się je zachować? Kuchnia śródziemnomorska, w tym kuchnia włoska to idealny styl żywienia, który nam na to pozwoli. Cristina, która w dniu warsztatu będzie obchodzić swoje urodziny pokaże Wam, które naturalne, włoskie produkty, domowe receptury, a także umiar i odpowiednie połączenia składników pozwalają Jej dobrze się czuć i być zdrową! Ponadto, będzie naprawdę przepysznie – zobaczcie menu!
Jak przyrządzać potrawy anti-aging, nauczy Was Cristina Catese, smakowity koktajl zapewni Martini, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Pâté z wątróbki na bagietce pełnoziarnistej z rozmarynem i oliwą
- Cannelloni z Ricottą i szpinakiem
- Pieczone warzywa oprószone czarnym sezamem
- Rzymska potrawa Saltimbocca
- Domowa granola orzechowa
- Zdrowy batonik z czarną czekoladą fondente
- Truskawkowy drink z Prosecco