Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 11 stycznia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Kolejny rok spotykamy się na wyjątkowych warsztatach dedykowanych urodzinom Cristiny. Podczas tej włoskiej biesiady będziecie gotować specjalnie wyselekcjonowane przez naszą szefową kuchni potrawy, które szczególnie lubi oraz poleca! Poznacie styl kulinarny naszej solenizantki, z którego będziecie mogli wziąć dla siebie tyle inspiracji, ile tylko zapragniecie. Wspólnie z Cristiną zatracicie się w krojeniu, siekaniu, przyprawianiu i robieniu zamieszania w garnkach! Przyrządzicie między innymi oryginalną, szybką potrawę włoską z mulami, czyli saute’ di cozze, typowe danie karnawałowe – zieloną lasagnę z przepysznym wypełnieniem, a ten niezwykły czas osłodzą Wam pralinki, zwane przez Cristiną całuskami. Będzie wesoło, smacznie i klimatycznie. Zapraszamy!
Z uwagi na to, że podczas warsztatów będzie podany drink w wydarzeniu mogą brać udział osoby 18+.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Urodziny warsztat Cristiny przebiegnie w przygotowaniu wyjątkowych, autorskich przepisów, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Saute' di cozze, czyli potrawa z mulami w białym winie, pomidorkami i czosnkową bruschettą oraz natką pietruszki
- Szpinakowa lasagna di Colombina nadziewana gotowaną prosciutto, grzybami i serem parmigiano reggiano ChNP
- Sałatka z grillowanym kurczakiem z ziemniaczkami, fasolką i sosem jogurtowo-miętowym
- Sałatka tabouleh z delikatnymi, grillowanymi warzywami, nerkowcami, marynowaną makrelą oraz salsą imbirową
- Malutkie praliny czekoladowe z orzechami laskowymi