• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

URODZINOWY WARSZTAT CRISTINY

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 11 stycznia 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 11 stycznia 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Kolejny rok spotykamy się na wyjątkowych warsztatach dedykowanych urodzinom Cristiny. Podczas tej włoskiej biesiady będziecie gotować specjalnie wyselekcjonowane przez naszą szefową kuchni potrawy, które szczególnie lubi oraz poleca! Poznacie styl kulinarny naszej solenizantki, z którego będziecie mogli wziąć dla siebie tyle inspiracji, ile tylko zapragniecie. Wspólnie z Cristiną zatracicie się w krojeniu, siekaniu, przyprawianiu i robieniu zamieszania w garnkach! Przyrządzicie między innymi oryginalną, szybką potrawę włoską z mulami, czyli saute’ di cozze, typowe danie karnawałowe – zieloną lasagnę z przepysznym wypełnieniem, a ten niezwykły czas osłodzą Wam pralinki, zwane przez Cristiną całuskami. Będzie wesoło, smacznie i klimatycznie. Zapraszamy!

Z uwagi na to, że podczas warsztatów będzie podany drink w wydarzeniu mogą brać udział osoby 18+.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Urodziny warsztat Cristiny przebiegnie w przygotowaniu wyjątkowych, autorskich przepisów, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Saute' di cozze, czyli potrawa z mulami w białym winie, pomidorkami i czosnkową bruschettą oraz natką pietruszki
  • Szpinakowa lasagna di Colombina nadziewana gotowaną prosciutto, grzybami i serem parmigiano reggiano ChNP
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem z ziemniaczkami, fasolką i sosem jogurtowo-miętowym
  • Sałatka tabouleh z delikatnymi, grillowanymi warzywami, nerkowcami, marynowaną makrelą oraz salsą imbirową
  • Malutkie praliny czekoladowe z orzechami laskowymi
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra