Michał Toczyłowski, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 22 lipca, od godziny 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Warsztaty poświęcone będą 7 rodzajom podstawowych sosów, które stanowią bazę wielu potraw, nadając im konkretny i wyrazisty smak. Pewnie nieraz zastanawialiście się jak przyrządzić domowy beszamel, sos pomidorowy, ketchup, czy majonez. Na warsztatach poznacie tajniki ich przygotowywania oraz połączycie każdy sos z odpowiednim daniem tak, by wydobyć z niego pełnię smaku.
Spróbujcie sami przygotować najpopularniejsze sosy świata, a z pewnością Wy i Wasi bliscy nie będziecie się mogli od nich oderwać ! ☺
Najwyższej jakości składniki idą w parze z najlepszym sprzętem do zabudowy – oczywiście marki Whirlpool!
Menu:
- Hollandaise z jajem poche i szparagami
- Vinegrette z sałatą makaronową z Asiago
- Klasyczny Cezar
- Sos pomidorowy z warzywami z makaronem
- Beszamel zapiekany
- Majonez i Ketchup z domowymi frytkami