Marco Ghia, chef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 14 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Walentynki to wyjątkowy czas przeznaczony przede wszystkim dla par. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na wieczór tego dnia, zapraszamy do naszej Akademii, gdzie w nastrojowej, przyjemnej atmosferze posmakujecie dania specjalnie skomponowane na tę okazję. Czy jest coś bardziej rozkosznego na start wieczoru, jak wspólne gotowanie i smakowanie przyrządzonych pyszności? Przygotujecie dania m.in. z afrodyzjakami w postaci krewetek, imbiru, czy nut rozpływającej się w ustach czekolady. Nie zastanawiajcie się długo, zabierzcie swoją drugą połówkę na wieczór z gotowaniem w towarzystwie bąbelków Prosecco, które wprawią Was we wspaniały nastrój. Otrzymacie także wszystkie przepisy, aby potem wspólnie ugotować poznane już potrawy w Waszych domach. Do zobaczenia!
Uwaga:
Cena 400 zł od pary.
Aby umilić pracę przy kuchennych stołach, każda z uczestniczących par otrzyma w prezencie butelkę Prosecco.
Z uwagi na to, że podczas spotkania będzie serwowany alkohol, mogą wziąć w nim udział osoby 18+.
Przemiłą atmosferę podczas wieczoru walentynkowego gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Irlandzki mini chowder z ostryg, małży i krewetek ze szczypiorkiem oraz grzankami
- Sałata z awokado, granatem, orzechami w miodzie gryczanym, soczewicą i kolendrą
- Różowe raviolone wypełnione serem Parmigiano Reggiano ChNP i szpinakiem serwowane z kremem z oliwy z oliwek extra vergine DOP oraz świeżym pieprzem
- Tajlandzkie kąski z łososia z imbirem, pomarańczą, bazylią i chili
- Mus czekoladowy w stylu angielskim