Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 22 lutego 2019 od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Warsztat będzie połączony z mini prelekcją i wspólną dyskusją o zdrowiu umysłu i ducha, który wspólnie z Cristiną poprowadzi dietetyk kliniczny – Milena Nosek.
Smaczne, aromatyczne i ładne jedzenie zawsze wzbudza radość. W wyborze posiłku zwracamy uwagę na lubiane składniki, zestawienie kolorów i konsystencję. Ale czy wiemy, co tak naprawdę powoduje to, że po zjedzeniu konkretnego dania czujemy się zadowoleni? To nic innego jak witaminy, składniki mineralne i substancje bioaktywne. Kiedy chcemy się dobrze czuć, musimy wiedzieć które składniki poprawią koncentrację, rozjaśnią umysł i pobudzą wydzielanie hormonów szczęścia, a które z nich dadzą uczucie przyjemności tylko na chwilę. Czekamy na Was. Wspólnie zjemy i podyskutujemy!
Dobry nastrój dzięki potrawom zapewni Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.
Menu:
- Bagna Cauda, czyli typowa przystawka piemoncka serwowana z papryką, burakami, topinamburem i selerem
- Hummus - krem z cieciorki barwiony burakiem, pietruszką, kurkumą serwowany z surowymi warzywami
- Ravioli nadziewane ricottą, skórką pomarańczową i cytrynową, miętą i imbirem polane sosem z masłem i szałwią
- Involtini, czyli mini roladki z dorsza, sałatka z kalafiora, vinegrette, kaparami i anchois
- Włoskie naleśniki z jogurtem, sosem cytrusowym, miodem, prażonymi migdałami i orzechami