• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WARSZTAT DOBREGO NASTROJU

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 22 lutego 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool ma przyjemność  zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 22 lutego 2019 od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Warsztat będzie połączony z mini prelekcją i wspólną dyskusją o zdrowiu umysłu i ducha, który wspólnie z Cristiną poprowadzi dietetyk kliniczny – Milena Nosek.

Smaczne, aromatyczne i ładne jedzenie zawsze wzbudza radość. W wyborze posiłku zwracamy uwagę na lubiane składniki, zestawienie kolorów i konsystencję. Ale czy wiemy, co tak naprawdę powoduje to, że po zjedzeniu konkretnego dania czujemy się zadowoleni? To nic innego jak witaminy, składniki mineralne i substancje bioaktywne. Kiedy chcemy się dobrze czuć, musimy wiedzieć które składniki poprawią koncentrację, rozjaśnią umysł i pobudzą wydzielanie hormonów szczęścia, a które z nich dadzą uczucie przyjemności tylko na chwilę. Czekamy na Was. Wspólnie zjemy i podyskutujemy!

Dobry nastrój dzięki potrawom zapewni Cristina Catese,  a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection – marka Whirlpool.

Udostępnij20
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Bagna Cauda, czyli typowa przystawka piemoncka serwowana z papryką, burakami, topinamburem i selerem
  • Hummus - krem z cieciorki barwiony burakiem, pietruszką, kurkumą serwowany z surowymi warzywami
  • Ravioli nadziewane ricottą, skórką pomarańczową i cytrynową, miętą i imbirem polane sosem z masłem i szałwią
  • Involtini, czyli mini roladki z dorsza, sałatka z kalafiora, vinegrette, kaparami i anchois
  • Włoskie naleśniki z jogurtem, sosem cytrusowym, miodem, prażonymi migdałami i orzechami
Udostępnij20
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra