Kuba Kordyś, pasjonat gotowania, bloger, ma przyjemność zaprosić na warsztat kulinarny, który odbędzie się 5 września 2020, od 11:00 do 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Chcecie ograniczyć spożycie mięsa, ale wydaje Wam się to trudne? Boicie się, że nie wytrzymacie bez mięsnych smaków? Nie wiecie, jak się do tego zabrać? Chcecie dowiedzieć się, jak wprowadzić do menu więcej warzyw? To właśnie warsztaty dla Was! Na zajęciach dowiecie się jak w kilka chwil przygotować roślinną ucztę, która zadowoli największego fana mięsa, a przy okazji sprawdzi się jako menu na domówkę, czy grilla. Wspólnie przygotujecie dwie przystawki, danie główne oraz pyszny wegański deser. Nie zapomnijcie zabrać ze sobą dobrego humoru i pojemników na to, czego nie zdążymy zjeść na warsztatach!
Menu:
- Domowe bułeczki z pastą z pieczonej papryki, masła orzechowego i granatu
- Biały chłodnik z szaszłykiem z młodych ziemniaków i rzodkiewki
- Warzywa w tempurze z ciemnego piwa z sosami: serowym, śliwkowym i green goddess
- Minijagielniki limonkowe z owocami leśnymi
Zabierzcie ze sobą pojemniki, w które spakujecie pozostałości po roślinnej biesiadzie!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W przygotowaniu przepysznych wegańskich obiadów pomoże Wam Kuba, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.