Kuba Kordyś, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 29 lutego 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Bezmięsny obiad nie musi być nudny! Na swoich warsztatach Kuba pokaże Wam, jak z prostych składników wyczarować przepyszną, wegańską ucztę. To warsztaty dla tych, którzy na co dzień nie jedzą mięsa, ale także dla tych, którzy chcą poznać nowe smaki. Połączenia roślinnych produktów mogą być naprawdę ciekawe i smaczne. Przekonacie się o tym u nas w Akademii, gdzie wspólnie przygotujecie lunche, na które przepisy wykorzystacie potem bez problemu samodzielnie. Pomysły na wegańskie obiady przydadzą Wam się codziennie, np. wtedy, gdy postanowicie zabrać ze sobą obiad do pracy, a także kiedy będziecie chcieli pysznie zaskoczyć nimi swoich gości. Zaręczamy, że chętnie będziecie powtarzać taki repertuar w swojej kuchni. Kuba zadba o to, żebyście dowiedzieli się jak gotować smacznie i sycąco bez mięsa.
Zabierzcie ze sobą pojemniki, w które spakujecie pozostałości po roślinnej biesiadzie!
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
W przygotowaniu przepysznych wegańskich obiadów pomoże Wam Kuba, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Zapiekanka z ziemniaków i brukselki pod beszamelem i cytrynową kruszonką
- Zupa krem kalarepa-jabłko z wytrawnym „małpim chlebem” i zielonym pesto
- Czekoladowo - kokosowe brownie z pieczonymi gruszkami
- Gulasz z warzyw korzeniowych na domowej paście curry z pieczoną papryką, mlekiem kokosowym oraz ryżem