Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 5 września 2020r od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Wieprzowina to bardzo smaczne i popularne w Polsce mięso. Stanowi źródło wielu składników odżywczych takich jak białko oraz zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Swoje walory smakowe zawdzięcza wyjątkowo delikatnej i soczystej strukturze. Jesteście ciekawi jakie dania można przygotować z wieprzowiny? Chcecie wiedzieć jak rozpoznać dobrej jakości mięso oraz jaki kawałek wybrać? Zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty, podczas których nasza włoska szefowa kuchni Cristina Catese zdradzi wam tajniki przygotowywania pysznych i wartościowych dań na bazie wieprzowiny.
Menu:
- Golonka z pieczarkami portobello z patelni
- Secreto iberyjski czyli mostek z patelni, z oliwą z oliwek, ziemniakami, zielonymi paprykami i cebulą
- Żeberka wieprzowe z domowym sosem bbq, smażoną kapustą i kuminem
- Tomahawk z puree ziemniaczanym i kalafiorem
- Boczek podany z bruschettą, czosnkiem i sosem chimichurri
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Pyszne dania na bazie wieprzowiny przyrządzicie pod okiem Cristiny, najwyższej jakości produkty dostarczą Steki Premium, a w przygotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.