• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WIGILIJNY DOMOWY FINE DINING

DATA: 9 grudnia 2017 GODZ.: 11 - 15

Michał Toczyłowski, kucharz Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 9 grudnia 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Święta Bożego Narodzenia charakteryzują się swoimi wyjątkowymi tradycjami, szczególnie ważne są te kulinarne. Od zawsze wiadomo, że podczas Wigilii na stołach muszą znaleźć się potrawy rybne. Zazwyczaj jest to karp, śledź, ale pośród 12 potraw także łosoś znalazł swoje miejsce na świątecznym stole. Do tradycji należą także pierogi, zazwyczaj z kapustą, ale, w zależności od regionu kraju, mogą to być także pierogi z farszem grzybowym lub z serem.  
Tym razem Michał Toczyłowski proponuje Wam domowe wigilijne potrawy, ale w wydaniu fine dining. W menu znajdą się podstawy tradycyjnej kuchni wigilijnej, ale w nowoczesnym wydaniu. Wspónie z Michałem odświeżycie wigilijne dania, ale też powrócicie smakami do rodzinnych domów, zapachu grzybów, ryby, przypraw i pieczonego ciasta.
Wigilijne kulinarne pyszności gwarantuje Wam Michał Toczyłowski, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

Udostępnij26
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij8

Menu:

  • 1. Śledź/Marchew/Cebula/Kapary/Quatre-épices, czyli śledź w korzennej marynacie z warzywami, grzankami i chipsami z czosnku
  • 2. Pierogi grzybowe/wywar grzybowy/Crème fraîche/parmigiano reggiano, czyli pierogi z farszem grzybowym, z Crème fraîche i płatkami parmigiano reggiano, podane w esencjonalnym bulionie grzybowym
  • 3. Karp/Galareta/Kopytka/Brokuły/Pietruszka, czyli smażony Karp na galarecie, puree z brokułów, kopytka i chipsy z pietruszki.
  • 4. Sernik/Piernik/Makowiec, czyli sernik nowojorski na makowcu z lodami piernikowymi na kruszonce i klementynkami
Udostępnij26
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij8

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra