Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 14 czerwca 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
,,Obcas wraz z ostrogą”, czyli Apulia i graniczący z nią region ze stolicą w Neapolu – Kampania to dwa różne obszary, które postanowiliśmy ze sobą skonfrontować. Na warsztacie poznacie różnice regionów, posłuchacie ich charakterystyki, a tym razem nie będziecie musieli gotować, ale tylko smakować regionalnych produktów z winami, dzięki czemu przeniesiecie się do Włoch chociaż na parę godzin. Kto wie, a może nawet zainspirujemy Was do wycieczki w tamte okolice?
Uwaga: ze względu na alkohol, w warsztacie mogą brać osoby w wieku 18 +.
W degustacjach i wszelkich instrukcjach przewodzić będzie Marco Ghia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- APULIA - DANIA
- Orecchiete z brokułami, czosnkiem, chilli i serem Pecorino
- ser Scamorza
- karczochy
- oliwki
- Burrata, czyli tradycyjny kremowy przysmak
- APULIA - WINA
- Gold Line Sangiovese Puglia IGT Monteverdi
- Gold Line Primitivo IGT Monteverdi
- Gold Line Negroamaro IGT Monteverdi
- KAMPANIA - DANIA
- Paccheri z ragout neapolitańskim
- Salame napoli
- Pomidory częściowo suszone
- Mozzarella di bufala
- bakłażany
- KAMPANIA - WINA
- Falanghina Spumante extra dry La Fortezza
- Falanghina del Sannio DOC La Fortezza
- Aglianico del Taburno DOCG La Fortezza