Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 6 kwietnia 2019, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Podstawowe ciasto na makaron jest proste. Nie potrzebujemy do jego przygotowania wielu składników. Jednak, by nie popełnić tak zwanej gafy kulinarnej przy tym mało skomplikowanym procesie, zapraszamy po wiedzę na najwyższym poziomie produkcji pasta fresca do naszej Akademii. Podczas spotkania poznacie sekrety, dzięki którym będziecie mogli cieszyć się umiejętnością zdobytą od prawdziwej nauczycielki kuchni włoskiej i przede wszystkim korzystać z nich kiedy tylko najdzie Was ochota na gotowanie domowego makaronu. Wiosenne wydanie warsztatu poświęconego tej potrawie będzie wzbogacone o super zdrowe składniki: bio orzechy, świetnie komponujące się z kolorowymi i lekkimi warzywami. Pamiętamy, że uwielbiacie ravioli. Będą na pewno!
Cristina Catese zapewni Wam inspirujące i pyszne dania, wysokiej jakości bakalie dostarczy Bakalland, sery – Nuova Castelli, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Polecamy Wam wziąć ze sobą własne pojemniczki na żywność. Kiedy coś zostanie z naszej uczty, będziecie mogli zabrać potrawy do domów!
Menu:
- Podstawowe ciasto na domowy makaron w dwóch wariantach
- Ravioli z nadzieniem z ziemniaków, brukwi z gałką muszkatałową, polane masłem i serem Parmigiano Reggiano DOP, kruszonymi orzechami Bakalland: pekan, orzechy brazilijskie i makadamia bio
- Cappellacci, czyli rodzaj włoskich pierożków w kształcie kapelusza, nadziewane cukinią, anchois i kaparami serwowane z bułką tartą, migdałami brazylijskimi Bakalland i serem Pecorino Romano DOP
- Wiosenne tagliatelle z ragout warzywnym: cukinią, marchewką, dymką, porem i ziemniakami z bukietem ziół i orzechami laskowymi Bakalland oraz kwiatami jadalnymi
- Ingannapreti , czyli domowy makaron z młodym groszkiem, wędzonym boczkiem, śmietanką, serem Parmigiano Reggiano DOP i orzechami włoskimi Bakalland