• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WIOSENNE OCZYSZCZANIE

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 15 marca 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 15 marca 2019, od19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

W warsztatach będzie także uczestniczyć dietetyk kliniczny – Milena Nosek, która wyjaśni Wam zasady prawidłowego oczyszczania organizmu. Wspólnie z Cristiną przybliży też propozycje posiłków mających na celu lekkie wprowadzenie do menu
wiosennego.

Mimo że organizm człowieka ma swój mechanizm zdolny do samooczyszczania, czasami trzeba go wspomóc. Czym? Niczym innym jak prawidłowym jedzeniem i piciem. Wiosna zbliża się wielkimi krokami i jest to najlepszy moment, by rozpocząć ten modny i lubiany wiosenny detoks. Wbrew pozorom nie polega on na reżimie, piciu soków i wody czy powszechnej głodówce. Liczą się dobrze dobrane porcje posiłków, ilość i jakość składników. Poza tym, dodatkowe elementy wspomagające usuwanie toksyn, jak np. odpowiednie przyprawy. Czym prędzej zgłaszajcie się na warsztat, podczas którego wspólnie ugotujemy, porozmawiamy przy orzeźwiającej zielonej herbacie z miętą i rozwiejemy wszelkie wątpliwości.

Przydatne umiejętności przekaże Wam Cristina Catese,  a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection zapewni marka Whirlpool.

Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Smoothie z marchewką, limonką i zielonym jabłkiem
  • Spaghetti z ragout warzywnym, oliwą i Parmezanem
  • Mini involtini z grillowanej cukinii wypełnione ricottą, łososiem i bazylią
  • Millefoglie, czyli warstwowe danie z plasterków indyka z marchewkami, selerem korzeniowym i białą rzodkwią
  • Sałata z jabłkiem, walerianą, suszonymi owocami i miodowym vinaigrette
  • Coppa granola z kremem jogurtowym, serem ricotta i owocami sezonowymi
Udostępnij1
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra