Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 15 marca 2019, od19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
W warsztatach będzie także uczestniczyć dietetyk kliniczny – Milena Nosek, która wyjaśni Wam zasady prawidłowego oczyszczania organizmu. Wspólnie z Cristiną przybliży też propozycje posiłków mających na celu lekkie wprowadzenie do menu
wiosennego.
Mimo że organizm człowieka ma swój mechanizm zdolny do samooczyszczania, czasami trzeba go wspomóc. Czym? Niczym innym jak prawidłowym jedzeniem i piciem. Wiosna zbliża się wielkimi krokami i jest to najlepszy moment, by rozpocząć ten modny i lubiany wiosenny detoks. Wbrew pozorom nie polega on na reżimie, piciu soków i wody czy powszechnej głodówce. Liczą się dobrze dobrane porcje posiłków, ilość i jakość składników. Poza tym, dodatkowe elementy wspomagające usuwanie toksyn, jak np. odpowiednie przyprawy. Czym prędzej zgłaszajcie się na warsztat, podczas którego wspólnie ugotujemy, porozmawiamy przy orzeźwiającej zielonej herbacie z miętą i rozwiejemy wszelkie wątpliwości.
Przydatne umiejętności przekaże Wam Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z innowacyjnymi oraz intuicyjnymi sprzętami do zabudowy z najnowszej linii W Collection zapewni marka Whirlpool.
Menu:
- Smoothie z marchewką, limonką i zielonym jabłkiem
- Spaghetti z ragout warzywnym, oliwą i Parmezanem
- Mini involtini z grillowanej cukinii wypełnione ricottą, łososiem i bazylią
- Millefoglie, czyli warstwowe danie z plasterków indyka z marchewkami, selerem korzeniowym i białą rzodkwią
- Sałata z jabłkiem, walerianą, suszonymi owocami i miodowym vinaigrette
- Coppa granola z kremem jogurtowym, serem ricotta i owocami sezonowymi