• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WITAMY LATO Z APEROL SPRITZ

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 22 czerwca 2018 GODZ.: 19 - 23

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania które odbędą się 22 czerwca, od 19:00 do 23:00 , w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Aperol Spritz to typowy drink serwowany w każdej włoskiej knajpce. Schłodzony napój z procentami do tego pyszne włoskie przekąski to idealne rozpoczęcie lata.

Jeśli nie mieliście okazji być jeszcze we Włoszech lub chcielibyście przypomnieć sobie smaki, które panują we włoskich gwarnych barach i restauracjach, zapraszamy Was serdecznie na warsztaty prowadzone przez Cristinę. Upieczecie wspólnie świeże i chrupiące focaccie, które będziecie faszerować lub zajadać z dodatkiem śledziowego pate’, uwierzcie jest naprawdę pyszny! Nauczycie się przygotowywać włoskie klasyk taki jak panzerotti z farszem z mozzarelli i mięsa. .

Oczywiście włoskie jedzenie musi iść w parze z Aperol Spritz! Nie zabraknie go na warsztatach, a ponadto sami będziecie mogli przygotować te orzeźwiające drinki.

Cristina dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony. Campari zadba o schłodzony Aperol Spritz, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnym mikserom, blenderom i malakserom KitchenAid, ten plan powiedzie się na 100%!

Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.

Udostępnij16
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Pate' ze śledzia z focaccią
  • Nadziewana świeżo pieczona focaccia
  • Croissant z włoskim salame i aromatycznym serem Asiago
  • Panzerotti, czyli włoskie pierożki z mozzarellą i mięsem
  • Quiche z letnimi warzywami
Udostępnij16
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra