Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania które odbędą się 22 czerwca, od 19:00 do 23:00 , w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Aperol Spritz to typowy drink serwowany w każdej włoskiej knajpce. Schłodzony napój z procentami do tego pyszne włoskie przekąski to idealne rozpoczęcie lata.
Jeśli nie mieliście okazji być jeszcze we Włoszech lub chcielibyście przypomnieć sobie smaki, które panują we włoskich gwarnych barach i restauracjach, zapraszamy Was serdecznie na warsztaty prowadzone przez Cristinę. Upieczecie wspólnie świeże i chrupiące focaccie, które będziecie faszerować lub zajadać z dodatkiem śledziowego pate’, uwierzcie jest naprawdę pyszny! Nauczycie się przygotowywać włoskie klasyk taki jak panzerotti z farszem z mozzarelli i mięsa. .
Oczywiście włoskie jedzenie musi iść w parze z Aperol Spritz! Nie zabraknie go na warsztatach, a ponadto sami będziecie mogli przygotować te orzeźwiające drinki.
Cristina dopilnuje, by każdy z uczestników warsztatów wyszedł porządnie najedzony. Campari zadba o schłodzony Aperol Spritz, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool oraz profesjonalnym mikserom, blenderom i malakserom KitchenAid, ten plan powiedzie się na 100%!
Do gotowania będziemy wykorzystywać najwyższej jakości oliwę z oliwek Monini oraz produkty marki Barilla. O naturalną wodę źródlaną dla uczestników zadba Sanpellegrino, a orzeźwiające napoje dostarczy Schweppes. Wyśmienitą włoską kawę zaserwuje marka Illy.
Menu:
- Pate' ze śledzia z focaccią
- Nadziewana świeżo pieczona focaccia
- Croissant z włoskim salame i aromatycznym serem Asiago
- Panzerotti, czyli włoskie pierożki z mozzarellą i mięsem
- Quiche z letnimi warzywami