Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 23 września 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Cristina Catese, rodowita Rzymianka, kochająca swoją rodzimą kuchnię, pokaże Wam na kursie jak od podstaw przygotować świeży domowy makaron, czyli pasta fresca. Ciasto wymieszacie z różnymi naturalnymi barwnikami w postaci warzyw i otrzymacie, między innymi, piękne kolorowe fettuccine o barwie różowej, żółtej, zielonej, czy czerwonej. Świeży makaron w połączeniu z takimi dodatkami jak dynia, masło truflowe, kiełbaska, czy kakao to bomba smakowa, która zachwyci każdego.
Zapraszamy zarówno amatorów, jak i profesjonalistów! Dla każdego, kto ceni pyszną, prawdziwą, domową kuchnię!
Pyszne, domowe pasty gwarantuje Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Kolorowe Fettuccine: różowe, żółte, zielone, czerwone
- Ravioli asiago z liśćmi pietruszki i masłem truflowym
- Cappellacci z kakao, dynią i ricottą
- Tortelloni buraczkowe z boczkiem i ziemniakami
- Fagottini pomarańczowe z bakłażanem i fetą
- Caramelle z kiełbasą i pieczarkami