Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 12 stycznia 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Z czym kojarzy się włoska pizza? Na pewno z idealnym ciastem i najlepszej jakości składnikami. To pierwsze wymaga nie tylko precyzyjności, ale też cierpliwości i zaangażowania. Przygotowanie idealnego ciasta na pizzę to nie lada sztuka. Czy wiedzieliście, że możemy użyć ciasta o różnym stopniu nawodnienia? Czym się różni ciasto o 60%, 70% i 80% stopniu hydratacji? Jak przygotować pizzę w domowym piekarniku, aby nie ubyło jej na jakości?. Cristina podpowie Wam jak przygotować podstawę pizzy, ale również pokaże Wam, że w prostocie tkwi cała tajemnica idealnej pizzy. Wystarczą 2 składniki wysokiej jakości, żeby cieszyć się jej smakiem i aromatem.
Idealny przepis na pizzę pokaże Wam Cristina Catese, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Pizza o różnym stopniu nawodnienia 60 % - 70 % - 80%
- Pizza calzone wegetariańska
- Pizza calzone fritto z mozzarellą, pomidorami i oregano
- Pizza z włoską szynką Prosciutto Cotto, bakłażanem i mozzarellą
- Pizza z brokułami i kiełbaską