• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

Włoska jesień z gruszkami

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 30 września 2017 GODZ.: 11 - 15

Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“,  mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 30 września 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).

„Włoska jesień z gruszkami” to już czwarta propozycja Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazynu “Kuchnia”.

Specjalnie na tę okazję Marco Ghia stworzył wyjątkowe menu, które łączy włoskie klasyki – takie jak risotto, carpaccio, czy mediolańskie brasato wołowe – z różnymi odmianami gruszek. Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool opowie uczestnikom czym charakteryzują się gruszki komisówki, uta, general leclerc, lukasówki, czy Bonkreta Williamsa oraz jak sprytnie wykorzystać je, aby podkręcić smak każdej potrawy, czyli nadać jej delikatnej słodyczy i charakteru.
Nie zabraknie pysznych połączeń gruszki z czekoladą, ale również wytrawnych dań z Parmigiano Reggiano, winem czy brandy, oczywiście z gruszką w roli głównej.

Więcej o gruszkach przeczytacie w październikowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.

Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.

 

Udostępnij608
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Quiche z gruszkami bonkreta Williamsa i serem Asiago oraz gotowaną gruszką konferencją z Parmigiano Reggiano
  • Risotto z taleggio i gruszkami komisówkami
  • Mediolańskie brasato wołowe na czerwonym winie z dodatkiem gruszek general leclerc
  • Weekendowe przyjemności: brioche z karmelizowaną gruszką uta, śmietaną, gorzką czekoladą i brandy
  • Carpaccio z gruszki lukasówki z kremem czekoladowym
Udostępnij608
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra