Marco Ghia szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz magazyn “Kuchnia“, mają przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 30 września 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory ul. Mińska 25).
„Włoska jesień z gruszkami” to już czwarta propozycja Akademii Kulinarnej Whirlpool oraz magazynu “Kuchnia”.
Specjalnie na tę okazję Marco Ghia stworzył wyjątkowe menu, które łączy włoskie klasyki – takie jak risotto, carpaccio, czy mediolańskie brasato wołowe – z różnymi odmianami gruszek. Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool opowie uczestnikom czym charakteryzują się gruszki komisówki, uta, general leclerc, lukasówki, czy Bonkreta Williamsa oraz jak sprytnie wykorzystać je, aby podkręcić smak każdej potrawy, czyli nadać jej delikatnej słodyczy i charakteru.
Nie zabraknie pysznych połączeń gruszki z czekoladą, ale również wytrawnych dań z Parmigiano Reggiano, winem czy brandy, oczywiście z gruszką w roli głównej.
Więcej o gruszkach przeczytacie w październikowym wydaniu magazynu „Kuchnia”.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantują magazyn „Kuchnia” i Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Quiche z gruszkami bonkreta Williamsa i serem Asiago oraz gotowaną gruszką konferencją z Parmigiano Reggiano
- Risotto z taleggio i gruszkami komisówkami
- Mediolańskie brasato wołowe na czerwonym winie z dodatkiem gruszek general leclerc
- Weekendowe przyjemności: brioche z karmelizowaną gruszką uta, śmietaną, gorzką czekoladą i brandy
- Carpaccio z gruszki lukasówki z kremem czekoladowym