Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 6 marca 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Makaron to jedno z tych dań, które nigdy się nie nudzi. Podany w prosty bądź nowatorski sposób, zawsze smakuje dobrze. Oczywiście, nie ma nic lepszego jak klasyczny domowy makaron, taki “jak u babci”. Na warsztatach kulinarnych z Cristiną, nauczycie się przepisu na typowy włoski makaron, którego smak przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Następnie opanujecie sztukę wykrajania i sklejania tradycyjnych włoskich pierożków raviolli i tortelloni. Punktem kulminacyjnym warsztatów będzie makaron w postaci tagliatelle i jego grubszy brat pappardelle! Zapewniamy dobry humor i nieskończone ilości włoskiej mąki.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Miłą i wesołą atmosferę zapewni Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Podstawowe ciasto na makaron
- Ravioli nadziewane kurczakiem, peperoni i tymiankiem
- Tortelloni alla carbonara z jajkiem, boczkiem oraz serem Pecorino ChNP
- Tagliatelle z gotowaną szynką, groszkiem, szczypiorkiem, śmietanką i serem Parmigiano Reggiano ChNP
- Pappardelle z kiełbaską i serem Pecorino Romano ChNP