• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKA PASTA FRESCA

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 6 marca 2020 GODZ.: 19:00 - 23:00

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić Was na warsztaty kulinarne, które odbędą się 6 marca 2020 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Makaron to jedno z tych dań, które nigdy się nie nudzi. Podany w prosty bądź nowatorski sposób, zawsze smakuje dobrze. Oczywiście, nie ma nic lepszego jak klasyczny domowy makaron, taki “jak u babci”. Na warsztatach kulinarnych z Cristiną, nauczycie się przepisu na typowy włoski makaron, którego smak przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Następnie opanujecie sztukę wykrajania i sklejania tradycyjnych włoskich pierożków raviolli i tortelloni. Punktem kulminacyjnym warsztatów będzie makaron w postaci tagliatelle i jego grubszy brat pappardelle! Zapewniamy dobry humor i nieskończone ilości włoskiej mąki.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Miłą i wesołą atmosferę zapewni Cristina, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

Udostępnij10
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Podstawowe ciasto na makaron
  • Ravioli nadziewane kurczakiem, peperoni i tymiankiem
  • Tortelloni alla carbonara z jajkiem, boczkiem oraz serem Pecorino ChNP
  • Tagliatelle z gotowaną szynką, groszkiem, szczypiorkiem, śmietanką i serem Parmigiano Reggiano ChNP
  • Pappardelle z kiełbaską i serem Pecorino Romano ChNP
Udostępnij10
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra