Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie ma przyjemność zaprosić na kurs gotowania, który odbędzie się 6 kwietnia 2019, od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory,ul. Mińska 25).
Wielkanoc włoska, czyli Pasqua nieco różni się w poszczególnych regionach Italii, jednak podczas warsztatu przedświątecznego, Marco nauczy Was przygotowywać wybrane potrawy, które mogą być niezwykle smaczną i ciekawą inspiracją na urozmaicenie świąt polskich. Marco wybrał dla Was top of the top wielkanocne. Wśród nich, znajdzie się na przykład soczysta, aromatyczna jagnięcina z karczochami, włoskie naleśniki, wytrawne ciasta, a na deser – słodycz, bez której włoska Wielkanoc nie może się odbyć! Mianowicie – czekoladowe jajko będące rozkoszą podniebienia nie tylko dzieci, ale i dorosłych.
Wielkanocne pomysły na ciekawe, włoskie specjały przekaże Wam Marco Ghia, a gotowanie umożliwią Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Raviolone all’ uovo, czyli duży pieróg włoski z jajkiem, świeżymi ziołami i serem Parmigiano Reggiano DOP
- Torta Pasqualina, czyli tradycyjne, wytrawne ciastko wielkanocne ze szpinakiem, jajkiem i ziołami
- Lasagna di crespelle, czyli włoski typ naleśników z kremem z groszku i wędzonego sera Scamorza podane z beszamelem i świeżymi pomidorami
- Duszona jagnięcina z karczochami i ziemniakami
- Typowe jajko wielkanocne z gorzkiej czekolady