• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: WŁOSKA WIELKANOC

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 27 marca 2021 GODZ.: 11:00 - 15:00

KURS GOTOWANIA: WŁOSKA WIELKANOC odbędzie się 27 marca 2021 r w godzinach 11:00 – 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).

La Pasqua, czyli Wielkanoc, to czas, który Włosi spędzają z przyjaciółmi.

Świętowanie rozpoczyna obfite śniadanie, ale to obiad jest tym posiłkiem, do którego podczas Wielkanocy przykłada się największą wagę.

Obecne są wtedy różne potrawy z jagnięciny, a co najważniejsze rozmaite słodkości i wypieki.

Podczas wielkanocnych kursów gotowania, nasz włoski szef kuchni Marco Ghia, przybliży Wam klasyczne świąteczne smaki Włoch, bez których, święta nie mogłyby się odbyć!

Weźcie mamę, babcię i przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu 🙂

Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Torta Pasqualina z ricottą, szpinakiem, jajkiem i serem Parmigiano Reggiano ChNP
  • Terrina z piersi z indyka z pancettą, suszonymi morelami i orzechami laskowymi
  • Timballo z ziemniaków i pora, z serem Pecorino Romano ChNP i kremem z groszku
  • Gulasz z jagnięciny z selerem, marchewkami i ziemniakami posypany świeżym tymiankiem
  • Salame al cioccolato aromatyzowane kawą

Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.

Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Włoską i świąteczną atmosferę zapewni Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij6
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra