KURS GOTOWANIA: WŁOSKA WIELKANOC odbędzie się 27 marca 2021 r w godzinach 11:00 – 15:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
La Pasqua, czyli Wielkanoc, to czas, który Włosi spędzają z przyjaciółmi.
Świętowanie rozpoczyna obfite śniadanie, ale to obiad jest tym posiłkiem, do którego podczas Wielkanocy przykłada się największą wagę.
Obecne są wtedy różne potrawy z jagnięciny, a co najważniejsze rozmaite słodkości i wypieki.
Podczas wielkanocnych kursów gotowania, nasz włoski szef kuchni Marco Ghia, przybliży Wam klasyczne świąteczne smaki Włoch, bez których, święta nie mogłyby się odbyć!
Weźcie mamę, babcię i przyjaciół i spotkajmy się na wspólnym gotowaniu 🙂
Menu:
- Torta Pasqualina z ricottą, szpinakiem, jajkiem i serem Parmigiano Reggiano ChNP
- Terrina z piersi z indyka z pancettą, suszonymi morelami i orzechami laskowymi
- Timballo z ziemniaków i pora, z serem Pecorino Romano ChNP i kremem z groszku
- Gulasz z jagnięciny z selerem, marchewkami i ziemniakami posypany świeżym tymiankiem
- Salame al cioccolato aromatyzowane kawą
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Włoską i świąteczną atmosferę zapewni Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.