Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na świąteczny kurs gotowania, który odbędzie się 16 marca 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).
Wielkanoc we Włoszech to czas spotkań z rodziną i ucztowania w gronie przyjaciół. Gospodynie przygotowują tradycyjne potrawy, które powtarzają się co roku od pokoleń, a świąteczne jadłospisy zawierają różnego rodzaju tarty na słono, jajka przygotowywane na różne sposoby, czy makarony. Na obiad wielkanocny wszyscy domownicy czekają z niecierpliwością, co jest zrozumiałe, ponieważ ten konkretny wieczór to prawdziwa uczta smakowa. Na stole nie może zabraknąć również mięsa, a dokładnie jagnięciny. Ukoronowaniem wieczoru jest Colomba Pasquale, czyli wielkanocne tradycyjne ciasto drożdżowe, które przygotowuje się w foremkach w kształcie gołębia.
Zapraszamy Was na te wyjątkowe spotkanie z Cristiną, która ugości Was jak we własnym włoskim domu. Przygotujecie wspólnie klasyki potraw wielkanocnych i poczujecie się jak na włoskiej uczcie w gronie przyjaciół.
Cristina Catese nauczy Was jak przygotować tradycyjne włoskie potrawy wielkanocne, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.
Menu:
- Mini tarty z jajem przepiórczym
- Lasagnette z ricottą i cukinią
- Torta Pasqualina, czyli tarta ze szpinakiem i jajkiem
- Jagnięcina z sosem z pomarańczy i sałatką vinaigrette
- Colomba Pasquale, czyli wielkanocne włoskie ciasto drożdżowe w kształcie gołębia