• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKA WIELKANOC

Prowadzący: Cristina Catese

DATA: 16 marca 2018 GODZ.: 19 - 23

Cristina Catese, nauczycielka kuchni włoskiej w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ma przyjemność zaprosić na świąteczny kurs gotowania, który odbędzie się 16 marca 2018, od 19:00 do 23:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

 

Wielkanoc we Włoszech to czas spotkań z rodziną i ucztowania w gronie przyjaciół. Gospodynie przygotowują tradycyjne potrawy, które powtarzają się co roku od pokoleń, a świąteczne jadłospisy zawierają różnego rodzaju tarty na słono, jajka przygotowywane na różne sposoby, czy makarony. Na obiad wielkanocny wszyscy domownicy czekają z niecierpliwością, co jest zrozumiałe, ponieważ ten konkretny wieczór to prawdziwa uczta smakowa. Na stole nie może zabraknąć również mięsa, a dokładnie jagnięciny. Ukoronowaniem wieczoru jest Colomba Pasquale, czyli wielkanocne tradycyjne ciasto drożdżowe, które przygotowuje się w foremkach w kształcie gołębia.
Zapraszamy Was na te wyjątkowe spotkanie z Cristiną, która ugości Was jak we własnym włoskim domu. Przygotujecie wspólnie klasyki potraw wielkanocnych i poczujecie się jak na włoskiej uczcie w gronie przyjaciół.

Cristina Catese nauczy Was jak przygotować tradycyjne włoskie potrawy wielkanocne, a pomoże jej w tym nowoczesne zaplecze kuchenne, z niezawodnymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool.

Udostępnij44
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Mini tarty z jajem przepiórczym
  • Lasagnette z ricottą i cukinią
  • Torta Pasqualina, czyli tarta ze szpinakiem i jajkiem
  • Jagnięcina z sosem z pomarańczy i sałatką vinaigrette
  • Colomba Pasquale, czyli wielkanocne włoskie ciasto drożdżowe w kształcie gołębia
Udostępnij44
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra