Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 2 grudnia 2017, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Potrawy wigilijne we Włoszech różnią się od tych, które zwykle pojawiają się na naszym rodzimym stole. Na Półwyspie Apenińskim prym wiodą owoce morza, ryby, czy warzywa. Nie może również zabraknąć makaronu, który podawany jest z małżami, doprawiony aromatyczną oliwą z oliwek extra vergine, odrobiną soli i pieprzu. Marco pokaże Wam wyjątkowe dania, zaczerpnięte z bogatej tradycji kulinarnej, przekazywanej we Włoszech z pokolenia na pokolenie. Przekonacie się, że wyjątkowy smak tkwi w prostocie dania. Marco opowie Wam, jak Włosi spędzają Święta Bożego Narodzenia, o tradycjach rodzinnych i kulinarnych. Poczujecie się jak we włoskiej gwarnej kuchni wśród przyjaciół.
Dobrą zabawę oraz pyszne dania gwarantuje Marco Ghia, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool.
Menu:
- Małe bruschetty z masłem i anchovies
- Smażone krewetki królewskie z cieciorką vellutata i rozmarynem
- Krem z dorsza z ziemniaczkami i włoską słoniną ‘“lardo”
- Domowy makaron Tonnarelli z serem, pieprzem i małżami
- Ośmiornica z miodem i selerowym puree
- Eton Mess po włosku, czyli deser z bezą, truskawkami i mascarpone