Cristina Catese wraz z Michałem Toczyłowskim mają przyjemność zaprosić na warsztaty kulinarne, które odbędą się 7 lipca, od 19:00 do 22:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Fine dining kojarzy się zazwyczaj z wyjściem do wystawnej restauracji. Będziecie mieli jednak wyjątkową okazję spróbowania pięciodaniowego menu degustacyjnego na warsztatach w Akademii Kulinarnej Whirlpool. A co najważniejsze, to Wy przygotujecie dania serwowane podczas kolacji, które będą opierać się na włoskich składnikach. Cristina i Michał pokażą Wam jak łatwo i w domowych warunkach ugotować wykwintne dania i w jaki sposób serwować je na talerzu.
Dobrą zabawę i pyszne dania gwarantują Cristina Catese i Michał Toczyłowski, a nowoczesne zaplecze kuchenne z niezawodnymi sprzętami do zabudowy – marka Whirlpool
Menu:
- Amuse-Bouche, czyli przekąska na początek
- Jajo/cukinia/trufla/jagody czyli Jajko parfait w lekkim bulionie warzywnym z mikro cukinią, oliwą truflową i kawiorem jagodowym.
- Ryż/Sepia/Owoce morza/Spirulina/Migdały czyli Risotto Venere z Mulami i Kalmarami, z emulsją ze spiruliny i crunchem migdałowym
- Wołowina/Vitelotte/Romanesco/Anchois/'Nduja czyli Policzki wołowe z chipsami z fioletowych ziemniaków, kalafiorem romanesco i salsą z anchois, papryką wędzoną i salumi 'Nduja
- Topinambur/Gorgonzola/Miód/Orzech Włoski czyli Lody z topinambura, gorgonzoli i miodu gryczanego, z orzechami włoskimi i masą cygaretkową