Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 13 stycznia, od 11:00 do 15:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Sześć różnych makaronów, sześć sosów i odmienne techniki gotowania włoskiej pasty. Tak będzie wyglądał kurs kulinarny poprowadzony przez Marco. Dowiecie się jak dopasować odpowiedni sos do konkretnego rodzaju makaronu, jakie połączenia są idealne, czego unikać podczas przygotowywania pasty. Wydaje się, że ugotowanie makaronu to rzecz bardzo prosta, jednakże są zasady, których należy przestrzegać. O tym opowie szef kuchni, a przede wszystkim pokaże Wam różne techniki gotowania pasty. Czy wiedzieliście, że można ją przygotować tak samo jak risotto? Albo że makaron można ugotować w niskiej temperaturze?
Na warsztacie wspólnie z Marco przyrządzicie pyszne sosy, takie jak chociażby neapolitańskie Ragu, czy pesto, a końcówkę warsztatu osłodzi Wam birramisu.
Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool dopilnuje, by każdy z uczestników kursu wyszedł z wielkim uśmiechem na twarzy. Barilla zapewni produkty najwyższej jakości, a dzięki sprzętowi do zabudowy marki Whirlpool ten plan powiedzie się na 100%.
Menu:
- Caserecce gotowane w niskiej temperaturze z Ragu neapolitańskim
- Spaghetti alla Carbonara
- Bavette Pesto Genovese
- Rigatoni Cacio e Pepe
- Farfalle Pomodoro e Basilico
- Orecchiette Risottate (gotowane jak risotto) z brokułami i ricottą
- Birramisu