Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 23 listopada 2019 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć dowiecie się, jak przygotować makaron zapiekany na różne sposoby.
Lubicie zapiekać? My też! Dlatego specjalnie na tę okazję wspólnie z naszym szefem kuchni wybraliśmy topowe dania z makaronem, które przyrządzimy poprzez zapiekanie! Dzięki temu kursowi chcemy Wam pokazać, że nie tylko popularna pasta lasagne może być zapiekana, ale też inne, przepyszne i ciekawe makarony z dodatkami. Będzie nawet deser z makaronem o tajemniczej nazwie „Migliaccio”.
Wszelką niezbędną wiedzę o sposobach przyrządzania i zapiekania makaronu w różnych regionach Italii przekaże Wam oczywiście Marco, a Wy nie zapomnijcie przyjść głodni i zmotywowani do pracy. Kto się postara, będzie mógł najeść się do syta. My już na Was czekamy!
Kurs zapiekania dań z makaronem poprowadzi Marco Ghia, makaron zapewni Barilla, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.
Menu:
- Timballo, czyli typowa zapiekanka z makaronu Rigatoni Barilla z cebulą, sosem beszamel z serem pecorino romano DOP i miętą
- Lasagna Barilla, czyli klasyczna lasagne w stylu bolońskim
- Sycylijska zapiekanka z makaronem caserecce Barilla z bakłażanem, włoską prosciutto i serem caciocavallo
- Zapiekane tagliatelle jajeczne Barilla z serem ricotta, boczkiem, żółtkiem i serem grana padano ChNP
- Migliaccio, czyli deser ze spaghetti pełnoziarnistego Barilla z cytryną, cynamonem, cukrem pudrem i serem parmigiano reggiano ChNP