• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

WŁOSKI MAKARON ZAPIEKANY

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 23 listopada 2019 GODZ.: 19:00 - 23:00

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na kurs gotowania, który odbędzie się 23 listopada 2019 od 19:00 do 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul. Mińska 25). W czasie zajęć dowiecie się, jak przygotować makaron zapiekany na różne sposoby.

Lubicie zapiekać? My też! Dlatego specjalnie na tę okazję wspólnie z naszym szefem kuchni wybraliśmy topowe dania z makaronem, które przyrządzimy poprzez zapiekanie! Dzięki temu kursowi chcemy Wam pokazać, że nie tylko popularna pasta lasagne może być zapiekana, ale też inne, przepyszne i ciekawe makarony z dodatkami. Będzie nawet deser z makaronem o tajemniczej nazwie „Migliaccio”.

Wszelką niezbędną wiedzę o sposobach przyrządzania i zapiekania makaronu w różnych regionach Italii przekaże Wam oczywiście Marco, a Wy nie zapomnijcie przyjść głodni i zmotywowani do pracy. Kto się postara, będzie mógł najeść się do syta. My już na Was czekamy!

Kurs zapiekania dań z makaronem poprowadzi Marco Ghia, makaron zapewni Barilla, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Timballo, czyli typowa zapiekanka z makaronu Rigatoni Barilla z cebulą, sosem beszamel z serem pecorino romano DOP i miętą
  • Lasagna Barilla, czyli klasyczna lasagne w stylu bolońskim
  • Sycylijska zapiekanka z makaronem caserecce Barilla z bakłażanem, włoską prosciutto i serem caciocavallo
  • Zapiekane tagliatelle jajeczne Barilla z serem ricotta, boczkiem, żółtkiem i serem grana padano ChNP
  • Migliaccio, czyli deser ze spaghetti pełnoziarnistego Barilla z cytryną, cynamonem, cukrem pudrem i serem parmigiano reggiano ChNP
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra