• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Kursy gotowania
  • Prowadzący
  • Galeria
  • Regulamin

KURS GOTOWANIA: WŁOSKI STREET FOOD

Prowadzący: Marco Ghia

DATA: 20 marca 2021 GODZ.: 19:00 - 23:00

KURS GOTOWANIA: WŁOSKI STREET FOOD odbędzie się 20 marca 2021r w godzinach 19:00 – 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool (Soho Factory, ul. Mińska 25).

Pizza, spaghetti czy panini. To tylko kilka z najbardziej popularnych włoskich dań.

A słyszeliście o włoskim street foodzie?

Italia słynie z ogromnej różnorodności dań prosto z ulicy.

Każdy region, a nawet miasto ma swoją specjalność. Jeżeli jesteście ciekawi jak smakuje tradycyjny włoski street food to zapraszamy Was do wzięcia udziału w wyjątkowych kursach gotowania.

Marco Ghia, nasz włoski szef kuchni, przybliży Wam smaki ulicznego fast foodu z Ligurii, Kampanii czy Sycylii!

Opowie Wam o tradycjach i zwyczajach jedzeniowych z Emilii Romanii czy też Sardynii.

Weźcie znajomych i poczujcie klimat włoskiej ulicy! 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Menu:

  • Focaccia z miejscowości Recco z serem stracchino
  • Crescioni, czyli placki faszerowane ziemniakami i dynią z regionu Emilia Romagna
  • Rożek neapolitański ze smażonymi warzywami
  • Pane e panelle, czyli sycylijska kanapka ze smażonymi plackami z ciecierzycy
  • Sardyńskie ciasteczka faszerowane ricottą i miodem

Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.

Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ

Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.

Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.

Sekrety włoskiego street foodu przybliży Wam Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki  Whirlpool.

 

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:

– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do Akademii. Płyny do dezynfekcji rąk znajdą Państwo również w toaletach i przy stanowiskach pracy;

– przed wejściem do Akademii mierzona jest temperatura. Osoby u których temperatura przewyższy 37,5 st C proszone są o powrót do domu;

– podczas warsztatów uczestnicy dzieleni są na małe grupy;

– podczas warsztatów obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych.

DODATKOWO:

Jeżeli przed warsztatami wystąpią u Państwa następujące objawy: kaszel, katar, ból gardła lub podwyższona temperatura – prosimy o pozostanie w domu i kontakt mailowy.

Informujemy, iż po każdych warsztatach przeprowadzana jest dezynfekcja naszej Akademii.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra