KURS GOTOWANIA: WŁOSKI STREET FOOD odbędzie się 20 marca 2021r w godzinach 19:00 – 23:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool (Soho Factory, ul. Mińska 25).
Pizza, spaghetti czy panini. To tylko kilka z najbardziej popularnych włoskich dań.
A słyszeliście o włoskim street foodzie?
Italia słynie z ogromnej różnorodności dań prosto z ulicy.
Każdy region, a nawet miasto ma swoją specjalność. Jeżeli jesteście ciekawi jak smakuje tradycyjny włoski street food to zapraszamy Was do wzięcia udziału w wyjątkowych kursach gotowania.
Marco Ghia, nasz włoski szef kuchni, przybliży Wam smaki ulicznego fast foodu z Ligurii, Kampanii czy Sycylii!
Opowie Wam o tradycjach i zwyczajach jedzeniowych z Emilii Romanii czy też Sardynii.
Weźcie znajomych i poczujcie klimat włoskiej ulicy!
Menu:
- Focaccia z miejscowości Recco z serem stracchino
- Crescioni, czyli placki faszerowane ziemniakami i dynią z regionu Emilia Romagna
- Rożek neapolitański ze smażonymi warzywami
- Pane e panelle, czyli sycylijska kanapka ze smażonymi plackami z ciecierzycy
- Sardyńskie ciasteczka faszerowane ricottą i miodem
Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji nas odwiedzić zobaczcie, jak bawiliśmy się na naszych kursach gotowania.
Sprawdź nasz kanał na You Tube > TUTAJ
Zabierzcie ze sobą swoje pojemniki na żywność! Jeżeli zostanie coś ze wspólnej uczty, będziecie mogli zabrać pyszności do domów.
Podczas naszych warsztatów serwujemy kawę Illy, herbatę Teekanne, wodę Acqua Panna oraz San Pellegrino i napoje Schweppes.
Sekrety włoskiego street foodu przybliży Wam Marco, a w gotowaniu pomogą Wam intuicyjne sprzęty do zabudowy z najnowszej linii W Collection marki Whirlpool.